Artikel top billede

Kom i totalt god arbejdsform med de her gadgets

Her er et par gadgets, der hjælper dig i form og advarer dig, hvis du sidder og feder den for længe på kontorstolen.

Din personlig form og velvære kan være afgørende for, hvor godt du udfører dit arbejde.

Eksempelvis hævder en amerikansk forfatter, at du vil være mere tilbøjelig til at komme for sent til dine møder, hvis du ikke får en god nattesøvn.

Her i spalterne har vi tidligere omtalt en række gadgets, der kan hjælpe dig til at få en bedre søvn og blidere opvågning.

Men nu er der kommet en ny gadget fra amerikanske Jawbone, der ikke blot giver dig en bedre søvn. Producenten hævder, at det det også kan forbedre dit generelle velbefindende, mens du er på arbejde.

Jawbone har døbt produkt Up, og det består af en iPhone-app og et smart armbånd, der måler dine bevægelser. Armbåndet er vandtæt og har indbygget en bevægelsessensor, en vibrator og et batteri, der kan klare 10 dage på en opladning.

Tjekker din søvn

Når du sover, registrerer den medfølgende iPhone-app, hvor godt du har sovet. Du kan eksempelvis se dine søvnmønstre, hvor meget du har været vågen, hvor uroligt du har sovet og hvor meget dyb søvn, som du har opnået. Og i løbet af dagen registrerer app'en, hvor meget du har bevæger dig, og hvor mange kalorier du forbrænder.

Jawbone er dog ikke de eneste, der tilbyder en gadget med denne type funktioner. 

Den amerikanske hjemmeside Fitbit har i flere år tilbudt, at brugerne kan holde styr på deres kaloriteindtag og motionsvaner ved manuelt at indtaste oplysningerne på Fitbits-hjemmeside.

Men nu har Fitbit også lanceret en tracker og en app, der ligesom Jawbone Up automatisk kan måle dit aktivitetsniveau og kvaliteten af din søvn.

Derfor er det ikke bare helse-fis

I stedet for et armbånd i stil med Jawbones minder Fitbits tracker mest om en digital cykelklemme, som du enten kan have liggende i lommen eller sætte fast på dit tøj. Vil du sove med den, kan du købe et særligt armbånd, som du kan sætte den fast i. 

Fitbits tracker er mere disket, men har ikke det samme flashy design som Jawbones Up-armbånd.

Jawbone har indbygget alarm

En særlig smart funktion ved Up-armbåndet er desuden, at hvis du eksempelvis sidder foran computeren i for lang tid, så vibrerer armbåndet og gør opmærksom på, at det er på tide, at du rejser dig op og får bevæget dig en smule. 

Og det er ikke bare helse-fis, når det anbefales, at du husker at bevæge dig for meget. 

Ifølge den rådgivende fysioterapeut Thomas Höfelsauer kan et stillesiddende arbejde have ganske alvorlige konsekvenser for helbredet. 

"Vi ved, at der hos folk med stillesiddende arbejde er en overdødelighed, som især skyldes hjertekarsygdomme," fortalte Thomas Höfelsauer til PC World Business Center tidligere på året. 

Du kan få Jawbone Up-armbåndet i syv forskellige farver, og det er designet af Jawbones foretrukne designer Yves Behar, der ud over ulandscomputeren OLPC også har designet den absurd dyre danske blærerøvsmobil Æsir Æ+Y. 

Prisen for Jawbone Up er dog mere rimelig. I USA har Jawbone UP siden lanceringen den 6. november kunnet købes for 99 dollar (cirka 550 kroner med den aktuelle kurs), mens der endnu ikke kendes en dansk pris eller lanceringstidspunkt.

Læs også:
Gooood morning - kom ud af sengen med disse gadgets
Sådan bliver din bærbare sund at arbejde med
Sådan undgår du at komme for sent til dine møder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?