Køb cola og Matador Mix med mobilen

Billetkøb med sms er en succes. Nu skal mobilen bruges til mere i togene.

Det bliver nu endnu mindre vigtigt at have tegnedrengen med, når man kører med det offentlige i København.

DSB S-tog har sammen med partnere udvidet passagerernes muligheder for at betale med mobiltelefonen, så man kan købe andet end togbilletter.

Det er automater på stationer, der nu kan modtage mobilbetaling, så man kan købe slik, sodavand og andre ting til togturen med en sms.

"Det er lige så simpelt, som at købe en togbillet med en sms. Hver automat har et ID-navn, som du sender i en sms til 1404 sammen med information om, hvilket beløb du vil købe for. Og få sekunder efter har du en kredit på det ønskede beløb lige til at købe cola eller Matador Mix for," forklarer Allan Christiansen, der er salgsdirektør i TDC Wholesale.

Det er et pilotprojekt på Vesterport, Østerport, Dybbølsbro og Hellerup i samarbejde mellem DSB S-tog, TDC, automatfirmaerne Selecta og Mobivending og Ericsson.

Mere mobilbetaling på vej

Der er flere eksempler på mobilbetalinger i Danmark. For eksempel køb af fadøl på årets Roskilde Festival.
Sms-betalingerne er et forstadie til næste udvikling, hvor telefonerne får NFC-teknologi indbygget og køb på den måde bliver meget hurtigere. Noget firmaet NFC Danmark vil bruge til at starte landets første NFC-supermarked næste år.

Hos DSB S-tog sker betalingen over kundens telefonregning.

De fire stationer betjener dagligt 70.000 personer, og erfaringer derfra vil afgøre, om forsøget skal udvides.

DSB S-tog har en tydelig interesse i at nedbringe antallet af betalinger med kontanter, da det historisk har medført meget hærværk og tyveri på stationerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere