Artikel top billede

Dødsstød til Grooveshark? Sagsøgt for 100 milliarder kroner

Pladeselskab er for alvor ved at tage livet af den kontroversielle musiktjeneste Grooveshark.

Herhjemme er en DNS-spærring af musiktjenesten Grooveshark måske på vej. Men den kontroversielle tjeneste har andre mere alvorlige trusler at tage sig af.

Pladeselskabet Universal har bedt en domstol i New York om at lukke Grooveshark - og i samme ombæring er Grooveshark blevet sagsøgt for cirka 17 milliarder dollar (ca. 100 milliarder kroner). 

Det enorme beløb skyldes, at Universal mener at kunne bevise, at Grooveshark lyver om sine forretningmetoder, skriver CNET.

Grooveshark har hidtil hævdet, at musikken på Grooveshark uploades af brugerne. På den måde kan tjenesten holde sig på den rigtige side af loven og dække sig ind under Digital Millennium Copyright Act - DMCA.

DMCA betyder blandt andet, at nettjenester ikke er ansvarlige for deres brugeres uploads - så længe de fjerner ophavskrænkende indhold, når de bliver gjort opmærksom på det.

Men ifølge opsnappede emails er Groovesharks egne medarbejdere blandt de mest ivrige uploadere af musik til tjenesten. Det kan betyde, at Grooveshark kan blive gjort ansvarlig for systematisk brud på ophavsretten.

Universal mener, at Grooveshark - inklusiv firmaets direktører - selv har uploadet mindst 100.000 numre. 

Grooveshark ønsker ikke endnu at kommentere på sagen, der kan være et søm i tjenestens kiste.

Ifølge danske pladeselskaber er Grooveshark meget langsom og modvillig til at fjerne ophavskrænkende indhold, selv om de på hjemmesiden skriver, at de altid reagerer på henvendelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
"Jeg håber, at vi kan udfase vandfaldsmodellen, når vi har introduceret den agile model nok gange, og når organisationen har set resultaterne nok gange"
"Vi er meget inspireret af designtænkning med brugerne i centrum, og vi arbejder på en meget agil og søgende måde."
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.