Artikel top billede

Michael Dell er kanalens helt - i USA

Forvandlingen fra pc-bygger til væg-til-væg hardwareleverandør sikrer Dells stifter titlen som it-verdenens mest indflydelsesrige top-boss.

CRNs amerikanske søstermedie offentliggjorde i sidste uge sin årlige top 100-liste over de mest indflydelsesrige topbosser i it-verdenen og i toppen af listen finder man et - i hvert fald ud fra et kanalsynspunkt - noget kontroversielt valg: den tidligere konge af direkte salg, Michael Dell.

Vores amerikanske kolleger begrunder valget med, at Michael Dell på få år har formået at genopfinde og forvandle sin virksomhed, som er gået fra at være retail-orienteret pc-producent til i dag, hvor selskabet regnes for en fuldblods hardwareproducent med en produkt-portefølje, der dækker hele spekteret fra klienter over servere og storage til netværksløsninger og cloud-ydelser.

Den 19-årige Michael Dell grundlagde sin virksomhed i 1984 som ren pc-producent. Han skabte på få år en succes med et forretningskoncept, der byggede på lige dele build-to-order og ikke mindst direkte salg bygget på en stærk logistik.

For fem år siden gjorde Michael Dell op med sit koncept og erklærede sin kærlighed til kanalen og begyndte opbygningen af et partnernetværk, som især i USA har nået en betragtelig størrelse. Samtidig startede Dell et opkøbsraid, som har forvandlet firmaet totalt. Blandt de markante opkøb har været netværksproducenten Force 10 og storagespecialisterne Compellent og Equallogic.

Det mest imponerende er dog ifølge amerikansk CRN, at det er lykkedes Michael Dell at gøre sit firma til en troværdig og fremgangsrig spiller i kanalen. Det illustreres af, at Dell også sætter sig på førstepladsen i kategorien for kanalchefer, hvor Dells Greg Davis topper listen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere