Artikel top billede

Danske iværksættere inviteres til Silicon Valley

It-iværksættere skal rejse til Silicon Valley for at lære om, hvordan de kan slå igennem på det globale marked.

I dag åbnes der for tilmeldinger til nyt iværksætter-initiativ, der skal give unge lovende it-virksomheder en chance for global vækst. Initiativet, Scaleit, sender i marts 2012 op til 10 udvalgte danske virksomheder på et 12-ugers program i det amerikanske vækst-og teknologiområde Silicon Valley. Her vil danske og amerikanske rådgivere stå klar til at arbejde intensivt med deltagerne med henblik på at udvikle dem til globale vækstvirksomheder.

"Vi har utroligt meget potentiale i Danmark. Næste skridt er at få flere danske vækstvirksomheder, der kan slå igennem på de globale markeder. Med Scaleit søger vi netop at stille alle de ressourcer, mentorer, feedback, investorer og netværk til rådighed, der kan gøre virksomheder skalerbare og løfte dem op i en global liga, " siger Lene Sjørslev Schulze, rådgiver hos Innovation Center Denmark og medstifter af Scaleit.

Programmet skal hjælpe de deltagende virksomheder gennem vejledning, workshops, feedback, events og individuelle mentortimer og give dem en strategi for det amerikanske marked, gøre dem investeringsattraktive og skaffe de første møder med potentielle investorer, partnere og kunder.

Kamp om pladserne

Virksomheder kan tilmelde sig via SCALEit's website scaleit.us frem til 9. januar 2012. SCALEit programmet er på udkig efter yngre virksomheder med et færdigudviklet produkt, erfaring fra det danske eller regionale markeder samt et team, der er klar til at indtage Silicon Valley i 12 uger.  Alle ansøgninger skal bedømmes af et panel bestående af erfarne danske og amerikanske iværksættere og erhvervsfolk.

Foruden at være hjemsted for nogle af verdens største it-virksomheder som Apple, Google, Twitter og Facebook har Silicon Valley også den største koncentration af venturekapital i verden. En tredjedel af verdens venturekapital bliver hvert år givet fra investeringsfonde i Silicon Valley-området.

"Scaleit er et spændende og vigtigt initiativ. Som it-virksomhed, uanset nationalitet, skal du have relationer til Silicon Valley, hvis du vil være en international spiller. Her er en overflod af vigtige aftagere og potentielle partnere inden for it samt en 1/3 del af verdens venture kapital. Initiativer som Scaleit kan forhåbentlig give Danmark flere store virksomheder på den globale scene," siger iværksætter Juha Christensen, der også er partner i venturefonden Sunstone Capital.

På onlineportalen www.scaleit.us finder danske nystartede virksomheder også en række værkstøjer som skal hjælpe med succesfuld international udvikling.

Allerede i juni var 20 danske it-iværksættere afsted til Silicon Valley i en uge for at lede efter investorer og potentielle partnere.

Denne tur var ligesom det nye Scaleit-program arrangeret af Innovation Center Denmark, der blev oprettet i 2006 som udenrigs- og videnskabsministeriets fælles repræsentation i Silicon Valley.

Centeret arbejder med at introducere danske virksomheder til Silicon Valley, etablere forskningssamarbejder mellem danske og californiske universteter og tiltrække amerikanske investeringer til Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.