Artikel top billede

Image 2011: Under Bluestars amerikanske vinger

Amerikanske Bluestars køb af Elma Pos & Data og Scan-it har givet pote hos forhandlerne. Bluestar er årets højdespringer med en fremgang på 16 pladser.

Vi er bare røget op i en hel anden liga.«

Sådan lyder det kontant fra Elma Pos & Datas salgschef, Flemming Korte Hansen, da han modtager nyheden om, at Bluestar er årets højdespringer blandt distributørerne.

En nyhed, der glæder, men egentlig ikke kommer som den store overraskelse. For trods et år i fusionens tegn efter amerikanske Bluestars overtagelse af de to distributører Scan-it og Elma Pos & Data har fordelene ifølge salgschefen i den grad overskygget udfordringerne. Noget, der bliver bekræftet af forhandlerne i årets Image-undersøgelse.

Distributøren tager det største spring i undersøgelsen på 16 pladser fra en 39. til en 23. plads. Der er fremgang at spore på samtlige parametre, og blandt andet på serviceniveau/support er tallene iøjnefaldende med et hop på 17 pladser.

»Det vigtigste, der er sket, er nok, at vores kunder har fået adgang til langt flere produkter. Det betyder, at de nu kan samle det hele hos os,« siger Flemming Korte Hansen og uddyber:

»Og så er vi blevet i stand til at tilbyde langt bedre priser og bedre levering, og vi er blevet attraktive for alle typer af kunder. Både de store forhandlere, der har fokus på lav pris og hurtig levering, og de mindre, der har brug for mere support.«

I den forbindelse afviser han ikke, at Bluestars succes samtidig er hjulpet på vej af de mange konsolideringer i distributionsleddet, der netop efterlader et hul på Bluestars størrelse i markedet.

At distributørerne har fået en stærk amerikansk muskel i ryggen kan især mærkes på de øgede lagermuligheder.

»Ud over at vi nu er flyttet sammen i Ballerup, hvilket er en stor fordel lagermæssigt, kan vi også trække på vores centrallager i Malmø,« siger Flemming Korte Hansen.

Han tilføjer, at de danske distributører derudover har fået adgang til Bluestars lagre i Frankrig, Spanien, Portugal, Tyskland og England.

Alt ved det gamle

Selvom de to distributører er kommet under amerikanske vinger og nu bor under samme tag, er der stadig tale om to juridisk adskilte selskaber, der har bevaret hver deres navn og hjemmeside. Så på mange måder er alt ved det gamle.

Også på ledelsesfronten er det meste, som det plejer. Finn Rasmussen, står ligesom før i spidsen for Scan-it, mens Flemming Korte Hansen har overtaget ansvaret for den daglige drift i Elma Pos & Data - i tæt samarbejde med Finn Rasmussen.

Elma Pos & Datas tidligere direktør og ejer, Lars Bendixen, forlod selskabet i forbindelse med salget. Hans direktørstol er formelt overtaget af Mikael Lars-Olof Svensson, som sidder på Bluestars nordiske hovedkontor i Sverige.

»Vi (Finn Rasmussen og Flemming Korte Hansen, red.) sidder ikke på samme kontor, men vi sidder, så vi kan se hinanden,« fortæller Flemming Korte Hansen, som har været i Elma Pos & Data i mere end et årti.

Han bliver mere ydmyg, når han bliver bedt om at komme med sin forklaring på fremgangen på 17 pladser på parameteret virksomhedens ledelse.

»Måske det, at Finn og jeg stadig er der, men ellers kan jeg ikke forklare det. Vi er de samme, som vi altid har været.«

Også medarbejderne er de samme.

»Jeg tror faktisk, at ingen af vores otte medarbejdere har under ti års erfaring,« fortæller Flemming Korte Hansen.


Som hånd i handske

Ifølge salgschefen har det nye makkerpar i høj grad selv fået lov til at styre slagets gang på dansk grund. Dermed afviser han, at Bluestar passer ind i det gængse billede af amerikanske virksomheder karakteriseret ved altoverskyggende kontrolmekanismer og stive kommandoveje.

»Vi mærker ikke det store, grumme amerikanske billede, andre ser for sig,« siger salgschefen.

Mens fokus for Elma Pos & Data vanen tro er på POS-produkter, er Scan-its kerneområde produkter inden for produktion, industri, transport, lager og logistik. Også på det punkt beskriver salgschefen den nye konstellation som det perfekte ægteskab.

»Vi har faktisk været en smule forbavsede og glædeligt overraskede over hvor få kunder, der har overlappet. Så også her har det givet mening,« siger Flemming Korte Hansen.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at der ikke har været udfordringer, men i det store og hele er det gået godt, og vi støtter hinanden på kryds og tværs.«

Han nævner skiftet til et nyt ERP-system som eksempel på en af udfordringerne.

»Men det har nok mere været et problem for os internt. Jeg tør ikke sige, hvor meget kunderne har bemærket det.«

Fører kunder og leverandører sammen

Et andet område, hvor fremgangen er markant, er på parametrene kommunikation/markedsføring og elektronisk kommunikation/hjemmeside, hvor Bluestar går 16 pladser frem.

»Vi har fået en rigtig stærk webshop, hvor kunderne ud over at have adgang til alle produkter og priser har adgang til at se, hvor meget der er på lager - også på alle de øvrige lagre.«

Generelt har distributørerne i Bluestar-regi fået bedre mulighed for at pleje forholdet til kunder og leverandører.

»Et af tiltagene er for eksempel konferencen Bluestar Vartech, hvor vi i oktober havde mulighed for at tage vores kunder med til Tyskland og møde leverandørerne. Det betyder nok også noget for kunden at føle, at de er en del af et større koncept. Vi har også løbende holdt flere arrangementer for vores kunder, og vi sender flere nyhedsbreve ud i samarbejde med leverandørerne.«

Opskriften på fortsat fremgang er ifølge salgschefen enkel:

»Vi fortsætter med at være synlige og massivt til stede hos kunderne, og så skal vi adskille os fra konkurrenterne ved vores viden og årelange erfaring med produkterne,« lyder det optimistisk fra Flemming Korte Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere