Artikel top billede

Image 2011: Cloud-stafetten tilhører Microsoft

Microsofts voldsomme promovering af cloud computing har placeret softwareproducenten som den suverænt stærkest profilerede cloud-leverandør.

De seneste to år har cloud været overskriften på stort set alt, hvad Microsoft har sagt og gjort i kanalen. Og i foråret annoncerede Microsoft heftigt over for sine slutkunder med budskabet om, at man som en anden pokerspiller var »all-in« på cloud.

Satsningen har ikke været forgæves, hvis man skal tro årets Image-undersøgelse, hvor forhandlerne er blevet bedt om at angive hvilke cloud-leverandører, de kender bedst.

Microsoft sætter sig nemlig suverænt på podiet som den stærkest profilerede cloud-leverandør med et stort spring ned til - i nævnte rækkefølge - Google, Apple og Amazon.

Palle Klinke Hansen fra Institut for Opinionsanalyse, der har stået for Image-undersøgelsen, mener, at svarene viser, at Microsoft har fat i den rigtige ende af cloud-markedet.

»Det er i høj grad Microsoft, der definerer cloud som forretningsområder. Det har skabt en erkendelse i kanalen af, at cloud er vejen frem. Det skyldes også, at Microsoft med sin annoncering og markedsføring har skabt et strategisk fokus på cloud hos slutkunderne. Men det er også tydeligt, at Microsoft ikke har været gode nok til at forklare forhandlerne, hvor indtjeningen på cloud skal komme fra,« siger han og peger samtidig på, at Microsoft i årets Image-undersøgelse går tilbage i forhandlernes vurdering, hvilket langt hen ad vejen kan forklare forhandlernes usikkerhed over for konsekvenserne af netop cloud-strategien.

»Det er ikke nødvendigvis udtryk for, at Microsoft gør det dårligere, men kan derimod være udtryk for, at forhandlerne er forvirrede. Derfor er det også en risikabel affære for Microsoft, fordi de risikerer at miste den kanal, som de altid har været fantastisk dygtige til at pleje,« siger han.

Hos Microsoft selv er der stor tilfredshed med, at den stærke cloud-profil er slået igennem. Kanaldirektør Erik Kaae er dog fuldt opmærksom på, at ikke alle forhandlere jubler over udviklingen.

»Jeg er ekstremt glad for, at vi er så højt profileret på cloud, og at vores partnere ser os som drivende på det felt. Nogle partnere er rigtigt glade, mens andre er mere usikre. Men jeg synes, at vi dag for dag bliver bedre til at forstå, hvad vi kan gøre sammen med vores partnere,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere