Artikel top billede

Her er de bedste danske apps til elbiler

Dansk konkurrence har præmieret de mest kreative app-ideer til elbiler.

Hvordan kan man gøre elbilen sjovere, smartere eller mere tryg? Det var opgaven i en dansk konkurrence, hvor vinderne netop er blevet udpeget. Det er etrans, et design- og forskningsprojekt på Designskolen Kolding, der står bag konkurrencen, og målet er at gøre elbilen mere attraktiv og vise mulighederne i samspillet mellem elbil og smartphones.

De tre vindere i kategorierne energi, sikkerhed og kommunikation blev hver belønnet med en kontant præmie på 25.000 kr. Kravet for at deltage i konkurrencen var ikke, at man skulle udvikle en færdig og funktionsdygtig app. Man skulle blot aflevere et koncept til et app.

Vinderne er The Plug or the Pump, PowerFlower og ElIntelligence. The Plug or the Pump viser en overskuelig grafik, der hjælper med at se besparelserne i energi, penge og CO2, mens man kører sin bil. PowerFlower beskrives som en digital schweizerkniv, der tilbyder en lille håndfuld attraktive muligheder til de mange bilister, der ikke er teknisk interesserede. Eltelligence følger med, når du kører, og lærer dig at kende. På den baggrund vil app'en selv foreslå nye ruter samt give trafikinfo og minde dig om at tanke uden at du selv skal gøre noget.

"I juryen tror vi på, at mange af fremtidens apps er usynlige det meste af tiden og kun viser sig, når der er brug for dem. De samler løbende viden om brugeren, og når tiden kommer til at tage kontakt til brugeren, er informationen pakket ind menneskeligt og kortfattet, så vi kan tage de rigtige beslutninger på ingen tid. På den måde får vi tid til at høre om børnenes dag frem for at pille ved telefonen. Eltelligence er en af den slags apps. Ved at fokusere på et lavt niveau af interaktion bliver den en vigtig inspiration for apps i det hele taget og specielt apps i biler: En høflig og betænksom ekspert, som har overblik over og viden om alle ting, lige fra bilens teknik til vejnettets trafik," siger jurymedlem Morten Just.

Han sad i dommerpanelet sammen med Henrik Werdelin og Christiane Vejlø. På konkurrencens hjemmeside kan man se 32 af de i alt 43 indsendte forslag - enkelte af konkurrencedeltagerne ønskede ikke, at deres bidrag skulle offentliggøres. De tre vinderapps udstilles desuden på Designskolen Kolding frem til den 27. januar.

De tre vinder-apps er udviklet af henholdsvis interaktionsdesign manager Mike Jones og designpraktikant Lynn Bui, begge fra Designit Oslo, konceptudvikler Bjarne P. Tveskov, Fredericia, og softwareudvikler David Kofoed Wind og Andreas Graulund, der studerer matematik og teknologi på DTU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere