Artikel top billede

Her er de bedste danske apps til elbiler

Dansk konkurrence har præmieret de mest kreative app-ideer til elbiler.

Hvordan kan man gøre elbilen sjovere, smartere eller mere tryg? Det var opgaven i en dansk konkurrence, hvor vinderne netop er blevet udpeget. Det er etrans, et design- og forskningsprojekt på Designskolen Kolding, der står bag konkurrencen, og målet er at gøre elbilen mere attraktiv og vise mulighederne i samspillet mellem elbil og smartphones.

De tre vindere i kategorierne energi, sikkerhed og kommunikation blev hver belønnet med en kontant præmie på 25.000 kr. Kravet for at deltage i konkurrencen var ikke, at man skulle udvikle en færdig og funktionsdygtig app. Man skulle blot aflevere et koncept til et app.

Vinderne er The Plug or the Pump, PowerFlower og ElIntelligence. The Plug or the Pump viser en overskuelig grafik, der hjælper med at se besparelserne i energi, penge og CO2, mens man kører sin bil. PowerFlower beskrives som en digital schweizerkniv, der tilbyder en lille håndfuld attraktive muligheder til de mange bilister, der ikke er teknisk interesserede. Eltelligence følger med, når du kører, og lærer dig at kende. På den baggrund vil app'en selv foreslå nye ruter samt give trafikinfo og minde dig om at tanke uden at du selv skal gøre noget.

"I juryen tror vi på, at mange af fremtidens apps er usynlige det meste af tiden og kun viser sig, når der er brug for dem. De samler løbende viden om brugeren, og når tiden kommer til at tage kontakt til brugeren, er informationen pakket ind menneskeligt og kortfattet, så vi kan tage de rigtige beslutninger på ingen tid. På den måde får vi tid til at høre om børnenes dag frem for at pille ved telefonen. Eltelligence er en af den slags apps. Ved at fokusere på et lavt niveau af interaktion bliver den en vigtig inspiration for apps i det hele taget og specielt apps i biler: En høflig og betænksom ekspert, som har overblik over og viden om alle ting, lige fra bilens teknik til vejnettets trafik," siger jurymedlem Morten Just.

Han sad i dommerpanelet sammen med Henrik Werdelin og Christiane Vejlø. På konkurrencens hjemmeside kan man se 32 af de i alt 43 indsendte forslag - enkelte af konkurrencedeltagerne ønskede ikke, at deres bidrag skulle offentliggøres. De tre vinderapps udstilles desuden på Designskolen Kolding frem til den 27. januar.

De tre vinder-apps er udviklet af henholdsvis interaktionsdesign manager Mike Jones og designpraktikant Lynn Bui, begge fra Designit Oslo, konceptudvikler Bjarne P. Tveskov, Fredericia, og softwareudvikler David Kofoed Wind og Andreas Graulund, der studerer matematik og teknologi på DTU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.