Artikel top billede

Kan WiMP og Spotify redde radioen?

Den svenske radio bliver nødt til at lægge radioprogrammer ud på Spotify for at nå unge lyttere. DR følger ikke trop.

Over 80 procent af alle svenske unge bruger Spotify. Det får nu den statsejede svenske radiokanal P3 til at lægge programmer ud på Spotify og den konkurrerende tjeneste WiMP.

Sveriges Radio P3 er den svenske pendant til P3 hos DR i Danmark.

<div class="intro">"Vi vil have, at vores programmer er tilgængelige for publikum, hvor de er, for alle har ret til vores indhold. De folk, der ikke kommer til os af egen drift, må vi møde på andre platforme," siger Cilla Benkö direktør i Sveriges Radio.

Den svenske radio har allerede programmer liggende i iTunes, apps, på sociale medier og i embeddede tjenester. Derfor kommer indtoget med at lægge 700 radioudsendelser op på streamingtjenesterne som et naturligt skridt.

"Det er en naturlig udvikling for et mediehus, som er afhængig af at være troværdig og fornyende," siger Cilla Benkö.

Ikke i Danmark

Men uanset om det bliver betragtet som naturligt eller indlysende i Sverige, så er DR ikke klar til at hoppe i samme retning.

"DR har ikke for nuværende planer om at distribuere sit indhold på Spotify eller i andre musiktjenester," lyder det korte svar fra Erik Henz Kjeldsen, redaktør for dr.dk og digital radio hos DR.

Streaming har dog også en mindre udbredelse i Danmark, hvor Spotify for eksempel først blev officielt tilgængeligt i år.

Halvdelen af svenskere i alle aldersgrupper bruger Spotify. Men i aldersgruppen 16-25 år er der cirka 85 procent, som lytter med.

Sveriges Radio vil i første omgang kun lægge programmer ud på streamingtjenesterne i en testperiode på et år. Der er ikke noget redaktionelt samarbejde mellem de to parter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.