Artikel top billede

Derfor bliver Microsoft Office dumpet af top-universitet

Her er fem grunde til, at et amerikansk elite-universitet har valgt Googles Apps fremfor Office 365.

De omkring 36.000 studerende på det berømte californiske universitet Berkeley får nyt mail-system.

Universitetet har valgt at droppe sit gamle email-system og erstatte det med Googles kontorpakke i skyen, Google Apps.

Den manøvre kan ifølge det amerikanske teknologi-medie Venturebeat spare universitetet for 2,8 millioner kroner om året (500.000 dollar).

Ligesom hos de fleste andre organisationer, der går i samme tanker, skulle Berkeley vælge mellem Google Apps og Microsofts Office 365.

Men ganske usædvanligt har universitet i åbenhedens navn valgt at fortælle, hvorfor det valgte Googles løsning fremfor Microsofts.

Her er fem punkter, hvor Google Apps slår Office 365

Berkeley har fremlagt et notat med en detaljeret analyse af, hvilke af de to kontorpakker der passer bedst til universitetets behov. 

Men der er især fem punkter, der har været afgørende for valget af Google Apps

1. Hurtigere at komme i gang med Google Apps

Det er hurtigere for Berkeley at få sat Google-løsningen op. Det ville blot tage det californiske universitet seks til ti uger at komme i gang med at bruge Google Apps. 

Men havde universitetet derimod valgt at bruge Office 365, havde det været nødvendigt at tage en omvej til skyen. Først skulle universitetet flytte til en lokal version af Microsoft Exchange. Herefter skulle løsningen flyttes fra den lokale version af Exchange ud til Office 365 i skyen. 

2. Virker med eksisterende software

Gmail virker perfekt sammen med fillagrings-tjenesten Box, som universitetet allerede bruger, ligesom Gmail naturligvis også spiller problemfrit sammen med andre Google-produkter - eksempelvis Google Docs, der også bliver brugt i andre af universitetets afdelinger. 

Til gengæld er Office 365 designet til at virke med Microsofts populære samarbejdsværktøj Sharepoint samt kommunikationsprogrammet Lync. Det er i sagens natur en kæmpe fordel for organisationer, der netop bruger de to programmer. Men det gør Berkeley ikke, og derfor har det heller ikke haft indflydelse på universitetets beslutning om at vælge Google Apps. 

3. Lettere at udvikle til Gmail

Det er lettere for universitetet at videreudvikle på en Google Apps-løsning af den simple årsag, at der er flere på universitetet, der kan finde ud af at udvikle til Googles platforme end til Microsoft Exchange.

4. Billigere support

Berkeley er sikret billigere support i forbindelse med overflytning til Google Apps, fordi universitetet kan trække på erfaringer fra andre dele af det californiske universitets-system, der allerede er gået over til Google Apps. 

Hvis valget var faldet på Office 365, var overflytningen blevet betydeligt dyrere, fordi det havde været nødvendigt at købe sig til supporten hos Microsoft.

5. Let at flytte mailinglister

Et universitet som Berkeley har et væld af mailinglister, og takket være et særligt værktøj som Google har udviklet, er det let at flytte fra dem med over på Gmail-platformen. 

Berkeleys mailinglister administreres ved hjælp af en open-source-software ved navn Mailman, og Microsoft advarer direkte sine brugere mod at flytte Mailman-mailinglister over på en Exchange-løsning. 

Ønsker du at se hele Berkeleys vurdering af de to løsninger, kan du læse den på dette link.

Læs også:
Nu er Microsoft klar til at slås med Google Docs 
Stortest: Office 2010, Open Office og Google Apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.