Artikel top billede

Gratis service gør din Dropbox federe

Se hvordan du gør Dropbox mere intelligent. Dropbox Automator er en ny internetservice, der kan sortere, konvertere og maile filer fra dine mapper hos Dropbox.

Dropbox kan bruges til meget andet end bare at opbevare filer.

Med den nye internettjeneste Dropbox Automator kan du bruge din lagerplads hos Dropbox til at automatisere en lang række digitale dagligdags handlinger.

Eksempelvis har denne skribent ofte brug for at konvertere en regnearks-fil til en pdf og herefter sende den afsted som faktura til en fast kunde.

Den opgave kan Dropbox Automator løse.

Det kræver blot, at du logger ind på dropboxautomator.com og kobler Dropbox Automator til din Dropbox-konto.

Sådan løser Dropbox Automator opgaven

Herefter sørger du for at oprette en mappe til formålet i din Dropbox-mappe, og via Dropbox Automators hjemmeside vælger du, at når en fil placeres i netop den mappe, skal den automatisk konverteres til en pdf-fil.

Bagefter vælger du, at filen efter at være blevet konverteret til pdf bliver mailet til en specifik adresse.

Upload billeder automatisk

Men Dropbox-automator kan også udføre en lang række andre handlinger.

Synes du for eksempel, at det er for besværligt at sidde manuelt og uploade billeder til din virksomheds Facebook- eller Flickr-konto, kan du sætte Dropbox Automator til at snuppe billed-filer fra en Dropbox-mappe, udstyre dem med din virksomheds særlige vandmærke og uploade dem til Facebook, Flickr eller poste dem på Twitter. 

Dropbox-automator er gratis, og du skal ikke downloade noget program. Du skal blot logge ind på dropboxautomator.com.

Her på PC World Business Center har vi lavet nogle hurtige tests af Dropbox Automator, og servicen virker fint, men vi oplevede dog fem til ti minutters forsinkelse, fra vi gemte en fil i en Dropbox-mappe, til vi efterfølgende modtog den i konverteret form på mail.

Det kræver tillid

Afslutningsvis bør du dog også være opmærksom på, at servicen i sagens natur kun virker, hvis du giver Dropbox Automator - og dermed virksomheden bag - adgang til dine Dropbox-mapper. 

Opbevarer du mange følsomme oplysninger på din Dropbox-konto, bør du derfor overveje, hvor stor tillid du har til virksomheden bag servicen.

Læs også: 
Få automatisk rengøringshjælp på din computer
Sådan krypterer du dine filer hos Dropbox
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere