Artikel top billede

Hackere vil drive eget satellit-netværk

Frygt for antipirat-love får tysk hackerorganisation til skue mod stjernerne.

Om føje år vil man kunne undgå trusler om 3 strikes og stadigt skrappere overvågnings-systemer og i stedet surfe frit på et internet helt uden for myndighederne kontrol.
Sådan lyder visionen for en gruppe af internetaktivister udsprunget af netværket omkring hackergruppen Chaos Computer Club.

På konferencen CCC i sidste uge blev forslaget om et satellitnetværk drevet af hackerne selv skudt af sted. Og selvom egne satellitter lyder som en ambitiøs plan for en flok tyske computernørder, så er det skam alvorligt ment.

Ifølge BBC har hobby-hackere og amatør-astronomer allerede sendt satellitter i kredsløb ved hjælp af balloner. Men balloner er svære at spore og oftest slår amatørprojekterne fejl af netop denne grund.

Derfor vil gruppen bag Hackerspace Global Grid opbygge et helt netværk af jordbaserede basestationer, der kan spore og kommunikere med ballon-opsendte satellitter.

Den 26-årige deltager i Hackerspace Global Grid,  Armin Baur, fortæller til BBC, at det er manglende pengemæssige ressourcer, der hidtil har holdt satellitkommunikation ude af menigmands amatør-hænder.

"De professionelle kan spore satellitter fra jordstationer, men som regel behøver de ikke at gøre det, for hvis man betaler en tilstrækkeligt stor sum (for an raketaffyring) kan man få den anbragt på en præcis placering," fortæller han.

Hvis det hacker-styrede satellit-neværk bliver en realitet, er det først om fremmest antipiraterne, som dem der står bag den kontroversielle amerikanske SOPA (Stop Online Piracy Act), man kan takke, forklarer Armin Bauer til BBC:

"Målet er et censur-frit internet i rummet," siger han ifølge BBC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere