Test: Sådan virker Sonys internet-tv

Vi har taget et kig på Sonys smart-tv, der giver dig en masse internetindhold i stuen. Du kan se Sputnik, gå på Facebook og ringe over Skype. Men er det noget værd?

Test: Sådan virker Sonys internet-tv

Anmeldelse: Sony internet-tv skal gøre dit fjernsyn til mere end bare en dum kasse.

I disse tider hiver tv-producenterne alt muligt gøgl op af hatten for at sælge dig et nyt stuealter.

Et godt eksempel er 3D-tv, som producenterne er virkelig glade for, selv om udvalget af film er forholdsvist begrænset.

Men nutidens tv kan meget andet, som de første fladskærme ikke kunne. Der er kommet internettjenester og smart-tv ind i de tynde tv'er. Nu vil vi undersøge, om det er noget værd.
Og det første tv på testbænken er fra Sony.

Helt præcist et Sony HX720, men vi vil alene fokusere på smart-tv og internetdelen, som er tilsvarende på mange andre Sony-tv i samme klasse.

Priserne for Sonys internet-tv starter fra knap 4.000 kroner, men findes også i topmodellerne, som koster knap 20.000 kroner.

Sputnik er et plus

Når det kommer til indhold fra internettet, har Sony en stor fordel. Selskabets fjernsyn er nemlig de eneste i landet, som understøtter TV 2-tjenesten Sputnik.

Det kræver, at du betaler for et Sputnik-abonnement, men så kan du også se programmer fra TV 2, News, Zulu og Charlie på tv'et, når du har lyst.

Det fungerer fint, selv om du ikke får alt det, du får med Sputnik på computeren. Vi savner eksempelvis live-tv, så du kan se de tv-kanaler, du ikke har i din tv-pakke, men betaler for via Sputnik. 

Samtidig mangler film-udlejningsdelen af Sputnik også, selv om det ville være mere end oplagt at have med.

Programmerne er komprimeret en del, hvilket gør, at billedkvaliteten ikke er helt i top, men det gør til gengæld, at folk med langsomme internetforbindelser på ned omkring to megabit i sekundet også kan være med.

Hvad kan du gøre på internettet med dit tv?

Som det må forventes af et internet-tv, har Sony tv'et også en browser, så du kan surfe rundt på nettet.

Det fungerer, men det fungerer ikke godt. Det er besværligt at indtaste webadresser med en almindelig fjernbetjening, og siderne loader langsomt. 

Måske vil vi i fremtiden se flere websider, der er lavet til dit tv i stil med youtube.com/leanback, men i dag er der ualmindeligt langt imellem dem.

Kommer der mere af den slags, kan browseren være god at have, men i dag er det lidt en unødvendig ekstrafunktion.

Leg med de populære drenge

Med apps til YouTube, Facebook, Twitter og Skype kan du med Sony-tv'et lege med de store drenge i internetklassen.

Du kan se netvideoer, opdatere folk om, at du ser Hammerslag, og med et kompatibelt webcam kan du have videosamtaler fra tv'et.

I dag har mange en smartphone, og har du den i hånden, mens du sidder ved tv'et, vil det være langt hurtigere at få dækket dit Facebook-fix fra telefonen.

Der er mange andre større og mindre webtjenester, men spørgsmålet er, om det er noget, du rent faktisk vil bruge. Vi tvivler, for de fleste er ikke ret interessante.

Hvad hedder sangen?

Kender du det, at du hører en sang i en film eller tv-serie, men simpelthen ikke kan huske hvad den hedder?

Det kan Sony-tv'et hjælpe dig med via en smart internettjeneste.

Du trykker blot på en knap på fjernbetjeningen, hvorefter tv'et holder lydsporet op mod en database af sange på internettet.
Finder den et match, får du hurtigt at vide, hvilken sang du lytter til, og hvem der har lavet den.

Det virker dog ikke altid, da filmens andre lydeffekter går ind over musikken, men ideen er rigtig god, og det er en funktion, der virkelig udnytter tv'ets internettilslutning.

Mere af den slags, tak.

Er Sony internet-tv værd at købe?

Internetdelen i det testede Sony-tv er i bund og grund god nok. Brugergrænsefladen er lækker. Den minder meget om den, du måske kender fra PlayStation 3. De apps, der er, virker, som de skal.

Men ud over Sputnik er der ikke meget, der ville være svært at undvære.

Du kan sætte en USB-harddisk til tv'et og optage programmer. Det er smart og fungerer godt, men du kan ikke optage ét program og se et andet på en anden kanal samtidig.

Sony har lagt manualen ind på tv'et, så du kan tilgå den fra fjernbetjeningen i stedet for at skulle grave den frem fra en skuffe.

Fjernsynet understøtter også DLNA, som gør det muligt at afspille film fra din computer på tv'et over dit hjemmenetværk. Men forvent ikke, at tv'et sluger alle formater, du kan finde på internettets mørke afkroge, hvis du har hang til træben og klap for øjet.

Der er ingen tvivl om, at Sonys internet-tv kan alt muligt, som en ældre fladskærm ikke kan. Det er bare ikke nok til virkelig at gøre en forskel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere