Artikel top billede

Wikipedia har fyldt pengetanken igen

Internet-leksikonet har sat en ny rekord med sin årlige indsamling.

Den 1. januar kunne Wikimedia Foundation afslutte den årlige pengeindsamling og det skete med en ny rekord. Denne gang er der indsamlet 20 millioner dollar eller 114 millioner kroner i donationer fra brugerne. Pengene kommer fra omkring én million givere, som altså i gennemsnit hver har doneret cirka 114 kr. til leksikonet. Det fortæller Wikimedia i en pressemeddelelse.

Nogle få har givet mere. Google-medstifteren Sergey Brin har således doneret 2,5 millioner kroner fra sin enorme formue.

Wikipedia samler pengene én gang om året med en meddelelse, der toner frem i toppen af alle artikler. Mange opfatter dog det tiggende billede med Wikipedia-stifteren Jimmy Wales' bedende øjne som mildest talt irriterende.

Derfor var der i år billeder af forskellige Wikipedia-medarbejdere, skribenter og brugere, herunder programmøren Brandon Harris - hvilket fremkaldte en del morskab hos Techcrunch.

Wikipedia har omkring 100 ansatte til at holde et af nettets ti mest besøgte sites kørende - og det sker uden annoncebannere og andre reklamer. Google har til sammenligning mere end 30.000 ansatte.

"Vores model fungerer fantastisk godt. Helt almindelige mennesker bruger Wikipedia og de kan lide det, så de bidrager med lidt penge for at holde det kørende. Det garanterer vores uafhængighed og betyder at vi kan fokusere på at levere en offentlig ydelse. Jeg er meget taknemmelig overfor vores donorer. Jeg lover at vi vil bruge deres penge med omtanke," siger Sue Gardner, der er chef for Wikimedia Foundation.

I løbet af de sidste tre år er det indsamlede årlige beløb firedoblet, og antallet af donationer er steget til det tidobbelte. Budgettet for det kommende regnskabsår lyder på 165 mio. kr. De fleste af pengene bliver hentet gennem den årlige indsamling, og resten kommer fra forskellige fonde og andre bidrag.

Wikipedia omfatter mere end 20 millioner artikler i 282 forskellige sprog. I den danske udgave er der næsten 160.000 artikler. Den 15. januar fylder internet-leksikonet 11 år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere