Artikel top billede

Nu er Microsoft Office kommet som gratis iPad-app

Den nye Office-app vækker så stor interesse, at folk må skrive sig på venteliste.

Brugerne af Apples iPad og iPhone har indtil måttet undvære Microsofts Office-pakke. I stedet er de henvist til Apples iWork-serie, når der skal skrives dokumenter, laves regneark eller præsentationer.

Men nu er der kommet en ny app, der giver iPad-brugerne adgang til en fuld version af Microsoft Office.

Der er ikke tale om den officielle Office-app til iPad, som ifølge rygterne er på vej. Men i stedet er det en gratis app ved navn CloudOn, der giver adgang til en online-udgave af Microsoft Office.

Appen bliver revet væk

Appen blev for nylig gjort tilgængelig i Apples App Store, men er nu blevet midlertidigt fjernet igen.

Den er "udsolgt", skriver virksomheden bag app'en på sin hjemmeside.

Den formulering dækker dog nok i virkeligheden over, at interessen for app'en er større, end virksomhedens servere kan klare og, at det derfor er nødvendigt at begrænse tilgangen af nye brugere.

Men på CloudOns hjemmeside kan du allerede nu skrive dig op, så du får besked, når der bliver åbnet op for nye brugere.

Office på nettet

CloudOn-appen giver dig adgang til en fuld version af Word, men dog med den forskel, at programmet afvikles fra internettet. 

Det vil sige, at hele programmet ikke er gemt på din iPad, og derfor er du i sagens natur afhængig af at være i nærheden af en internetforbindelse for at kunne bruge app'en.

Har du brug for at åbne og gemme dokumenter, sker det via Dropbox.

Minder om fjernstyrings-app 
Du skal dog også være opmærksom på, at CloudOn er en iPad-tilpasset udgave af pc-versionen af Office, og derfor
er den også oprindeligt designet til at blive brugt med tastatur og en mus - og altså ikke med en berøringsfølsom skærm.

Derfor minder bruger-oplevelsen om den, du får, når du bruger en fjernstyringsapp i stil med LogMeIn. Med andre ord er det altså ikke nogen optimal måde at bruge Office på, men det kan være tilstrækkeligt, hvis du har brug for hurtigt at rette nogle dokumenter igennem, mens du er på farten.

Skal du arbejde i længere tid med at skrive tekster eller lave regneark, er Pages og Numbers til iPad fra Apples egen kontorpakke iWork uden tvivl stadigvæk at foretrække. Til gengæld koster Pages og Number hver især 59 kroner i Apples App Store, mens CloudOn er gratis.

Læs også:
Kan du undvære Word? Her er de bedste notat-apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.