Artikel top billede

Nyt super-glas gør dine gadgets endnu mere hårdføre

Godt nyt til alle der elsker håndværker-telefoner: Den næste version af det super-stærke Gorilla Glass er på vej.

Mange har prøvet at tabe deres smartphones med en smadret skærm til følge.

Derfor kan der være god grund til at glæde sig til det forestående CES-messe (Consumer Electronics Show) i Las Vegas, hvor glas-producenten Corning vil fremvise næste generation af det ekstremt hårdføre glas, der er kendt under navnet Gorilla Glass.

Den første generation af gorilla-glasset sidder allerede på mange moderne gadgets i dag, hvilket især betyder, at brugerne med større sindsro kan bruge deres smartphones i krævende arbejdsmiljø eller i forbindelse med sport.

Tv med Gorilla-glas

Det vides endnu ikke, hvor meget stærkere den næste generation af gorilla-glasset vil være, men det forventes at blive både tyndere og mere hårdført.

Ifølge Corning vil den nye version af det hårdføre glas også være at finde i en række nye produktkategorier, blandt andet bil-interiør og fladskærms-tv.

Corning har allerede løftet sløret for, at virksomheden på CES-messen vil fremvise et 82-tommer tv med touchskærm, der er udstyret med det nye Gorilla Glass 2.

Gorilla Glass er et varemærke, der tilhører Corning, men det smarte navn dækker over, at der er tale om et såkaldt aluminosilicate glas, hvilket er en særlig stærk glastype, der også laves af andre producenter under andre navne.

Sidder i 20 procent af alle telefoner

Cornings Gorilla Glass er dog den mest populære type, og i 2010 sad der Gorilla Glas i cirka 20 procent af alle verdens telefoner. Heriblandt HTC Sensation og mange andre af de populære HTC-telefoner, ligesom Samsungs Galaxy-telefoner og -tablets også har Gorilla Glass. Det samme har Amazons nye tablet, Kindle Fire.

Glasset i Apples seneste iPhones, iPhone 4 og 4S, er blevet kritiseret for at være for sårbart og let at smadre. Eksempelvis rasede Computerworlds erhvervsredaktør Dan Jensen sidste år i en blog over, at hans iPhone 4 fik smadret skærmen, efter at den blev tabt på fortorvet. 

På trods af det kan iPhonen dog godt have en skærm i gorilla-glas. Det er hverken blevet be- eller afkræftet af Apple eller Corning, men i Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs afslører den nu afdøde Apple-stifter dog, at den første version af iPhonen havde en Gorilla Glass skærm.

Læs også:
Hårdfør tablet-pc med gorilla-skærm til rigtige mænd 
Her er de sejeste håndværker-smartphones
Disse gadgets kan overleve jordskælv og skybrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.