Artikel top billede

Nyt super-glas gør dine gadgets endnu mere hårdføre

Godt nyt til alle der elsker håndværker-telefoner: Den næste version af det super-stærke Gorilla Glass er på vej.

Mange har prøvet at tabe deres smartphones med en smadret skærm til følge.

Derfor kan der være god grund til at glæde sig til det forestående CES-messe (Consumer Electronics Show) i Las Vegas, hvor glas-producenten Corning vil fremvise næste generation af det ekstremt hårdføre glas, der er kendt under navnet Gorilla Glass.

Den første generation af gorilla-glasset sidder allerede på mange moderne gadgets i dag, hvilket især betyder, at brugerne med større sindsro kan bruge deres smartphones i krævende arbejdsmiljø eller i forbindelse med sport.

Tv med Gorilla-glas

Det vides endnu ikke, hvor meget stærkere den næste generation af gorilla-glasset vil være, men det forventes at blive både tyndere og mere hårdført.

Ifølge Corning vil den nye version af det hårdføre glas også være at finde i en række nye produktkategorier, blandt andet bil-interiør og fladskærms-tv.

Corning har allerede løftet sløret for, at virksomheden på CES-messen vil fremvise et 82-tommer tv med touchskærm, der er udstyret med det nye Gorilla Glass 2.

Gorilla Glass er et varemærke, der tilhører Corning, men det smarte navn dækker over, at der er tale om et såkaldt aluminosilicate glas, hvilket er en særlig stærk glastype, der også laves af andre producenter under andre navne.

Sidder i 20 procent af alle telefoner

Cornings Gorilla Glass er dog den mest populære type, og i 2010 sad der Gorilla Glas i cirka 20 procent af alle verdens telefoner. Heriblandt HTC Sensation og mange andre af de populære HTC-telefoner, ligesom Samsungs Galaxy-telefoner og -tablets også har Gorilla Glass. Det samme har Amazons nye tablet, Kindle Fire.

Glasset i Apples seneste iPhones, iPhone 4 og 4S, er blevet kritiseret for at være for sårbart og let at smadre. Eksempelvis rasede Computerworlds erhvervsredaktør Dan Jensen sidste år i en blog over, at hans iPhone 4 fik smadret skærmen, efter at den blev tabt på fortorvet. 

På trods af det kan iPhonen dog godt have en skærm i gorilla-glas. Det er hverken blevet be- eller afkræftet af Apple eller Corning, men i Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs afslører den nu afdøde Apple-stifter dog, at den første version af iPhonen havde en Gorilla Glass skærm.

Læs også:
Hårdfør tablet-pc med gorilla-skærm til rigtige mænd 
Her er de sejeste håndværker-smartphones
Disse gadgets kan overleve jordskælv og skybrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.