Artikel top billede

Netflix kommer til Europa

Den populære videotjeneste har taget springet over Atlanten og kan nu også bruges i Storbritannien og Irland.

Netflix har længe forberedt en europæisk lancering. Nu er videotjenesten klar i de første to lande i Europa - Storbritannien og Irland. Det var ventet at Spanien ville være et af de første lande, hvor Netflix ville lancere sin tjeneste i Europa. Men Spanien er altså ikke med i denne omgang. Danskerne må også vente, og der er ikke nogen dato for, hvor Netflix kommer her til landet. Men det er alligevel muligt at skaffe sig adgang ved at bruge forskellige tricks.

De britiske og irske kunder kan kun hente et begrænset udvalg af film og tv-serier fra Netflix. Der er blandt andet adgang til indhold fra BBC, CBS, Sony Pictures og Twentieth Century Fox. I USA er udvalget meget større.

Den europæiske pris for Netflix er 7 euro eller 6 britiske pund om måneden. For denne pris kan man så streame indhold ubegrænset. Man kan også afprøve tjenesten gratis i måned.

Netflix er integreret i en række forskellige apparater, herunder konsoller som PlayStation 3, Wii og Xbox 360, fjernsyn fra Samsung og Blu-ray-afspillere fra LG. Her kan man så afspille Netflix-film direkte på fjernsynet.

Tjenesten har 20 millioner abonnenter, men i USA har Netflix kæmpet med kundeflugt. I løbet af et kvartal mistede tjenesten 810.000 abonnenter sidste år.

Hos Netflix er man har ellers haft uafbrudt fremgang i de sidste mange år og det fik endda den populære videokæde Blockbuster til at gå i betalingsstandning i USA.

Men i sommer gik det galt for Netflix, som hævede sine priser for de kunder, som både vil modtage dvd'er med posten og hente streamede film. Det fik brugerne til at flygte i stort tal. Her har man især været utilfreds med, at udvalget af film i streaming-biblioteket stadig er for lille.
 
Netflix startede for mere end 10 år siden med et simpelt koncept, hvor kunderne fik sendt dvd-film med posten og blot skulle returnere dem af samme vej. De røde kuverter med film blev hurtigt firmaets varemærke.
 
Men denne distributionsmodel koster mange penge for selskabet og derfor har Netflix lanceret sin "Watch Instantly" tjeneste, hvor film streames direkte over nettet.
 
I november sidste år kom Netflix med en ny abonnements-model, hvor kunderne kan få streamet tv-serier og film til deres computer for 7,99 dollar om måneden. Med dette abonnement er der ikke længere mulighed for at modtage fysiske dvd'er.
 
Kunder kan også betale 10 dollar om måneden for retten til at modtage én dvd af gangen og samtidig streame film gennem Watch Instantly.
 
Det er dette tilbud om en pakke med kombineret dvd-forsendelse og streaming, som Netflix fjernede tidligere i år. Nu skal kunderne i USA betale 16 dollar om måneden for retten til at modtage dvd'er og streame film ubegrænset - en prisforhøjelse på fænomenale 60 pct.

Det fik altså mange til at droppe den ellers så populære filmtjeneste.

I Storbritannien og Irland er der kun mulighed for at streame film - man kan ikke få tilsendt dvd'er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere