BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

NemID giver spillefirmaer store ekstra-udgifter

Forsinkelse hos DanID tvinger firmaer til at udvikle midlertidige log-in-løsninger.

Den nye spillelov, som giver udenlandske spilsites lov til at markedsføre online-casinoer og betting-tjenester i Danmark, er stødt på forhindringer. Loven lægger op til, at spillefirmaerne benytter NemID til at verificere, at spillefuglene nu også er fyldt 18 år, før de får lov at satse spareskillingerne på en lovende indsats.

Men DanID er trods lovens ikrafttræden 1. januar endnu ikke klar med den krævede løsning. Derfor må de udenlandske spillefirmaer benytte alternative løsninger til verificering, fremgår det af informationsskrivelser fra Skat.

Kravet om alternative løsninger indebærer, at spillefirmaerne i stedet for at bruge NemID må flikke egne løsninger sammen som eksempelvis bruger indscannede pas og kørekort. Til februar-marts, når DanID som forventet er klar, skal de så skifte over til NemID som permanent løsning.

Udgifterne til udvikling af den midlertidige løsning, som altså kun skal anvendes i få uger, må firmaerne selv betale, fortæller direktør i Spillemyndigheden Birgitte Sand til ComON.

"Det er jo beklageligt, hvis de skal have ekstra udgifter, men det kan vi desværre ikke gøre noget ved. Det er afgørende for os, at der er kontrol med, hvem der får lov at spille," siger hun.

Det var Verison 2, der først kunne fortælle om DanID-forsinkelsen. Sitet fortæller også, at NemID står til at score en milliongevinst på den nye spillelov - til trods for, at NemID i sin nuværende udgave ikke er særligt velegnet til spil-sites.

"DanID har lavet en løsning, som ikke er optimal til hyppig brug. Den passer godt ind i en bank, men ikke i et spilsystem," siger Søren Weeke, udviklingsdirektør i Danske Spil til Version 2.

Problemet er ifølge Danske Spil, at man i situationer, hvor der live-bettes, ofte har brug for at gøre en indsats så hurtigt som muligt - og her kan nøglekortet være langsommeligt at fumle med.

Den nye spillelov indebærer, at udenlandske spilsites, der ikke har login- og verificerings-forholdene i orden og derfor ikke godkendes, kan lukkes med en DNS-spærring.

Direktøren i Spillemyndigheden siger til ComON, at der endnu ikke er iværksat krav om blokering af nogen sites.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.