Artikel top billede

NemID giver spillefirmaer store ekstra-udgifter

Forsinkelse hos DanID tvinger firmaer til at udvikle midlertidige log-in-løsninger.

Den nye spillelov, som giver udenlandske spilsites lov til at markedsføre online-casinoer og betting-tjenester i Danmark, er stødt på forhindringer. Loven lægger op til, at spillefirmaerne benytter NemID til at verificere, at spillefuglene nu også er fyldt 18 år, før de får lov at satse spareskillingerne på en lovende indsats.

Men DanID er trods lovens ikrafttræden 1. januar endnu ikke klar med den krævede løsning. Derfor må de udenlandske spillefirmaer benytte alternative løsninger til verificering, fremgår det af informationsskrivelser fra Skat.

Kravet om alternative løsninger indebærer, at spillefirmaerne i stedet for at bruge NemID må flikke egne løsninger sammen som eksempelvis bruger indscannede pas og kørekort. Til februar-marts, når DanID som forventet er klar, skal de så skifte over til NemID som permanent løsning.

Udgifterne til udvikling af den midlertidige løsning, som altså kun skal anvendes i få uger, må firmaerne selv betale, fortæller direktør i Spillemyndigheden Birgitte Sand til ComON.

"Det er jo beklageligt, hvis de skal have ekstra udgifter, men det kan vi desværre ikke gøre noget ved. Det er afgørende for os, at der er kontrol med, hvem der får lov at spille," siger hun.

Det var Verison 2, der først kunne fortælle om DanID-forsinkelsen. Sitet fortæller også, at NemID står til at score en milliongevinst på den nye spillelov - til trods for, at NemID i sin nuværende udgave ikke er særligt velegnet til spil-sites.

"DanID har lavet en løsning, som ikke er optimal til hyppig brug. Den passer godt ind i en bank, men ikke i et spilsystem," siger Søren Weeke, udviklingsdirektør i Danske Spil til Version 2.

Problemet er ifølge Danske Spil, at man i situationer, hvor der live-bettes, ofte har brug for at gøre en indsats så hurtigt som muligt - og her kan nøglekortet være langsommeligt at fumle med.

Den nye spillelov indebærer, at udenlandske spilsites, der ikke har login- og verificerings-forholdene i orden og derfor ikke godkendes, kan lukkes med en DNS-spærring.

Direktøren i Spillemyndigheden siger til ComON, at der endnu ikke er iværksat krav om blokering af nogen sites.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere