Artikel top billede

Mistroisk far udløste cyberangreb mod politiet

Et stort angreb mod det tyske politis it-systemer skyldes et dårligt forhold mellem en far og hans datter.

Det tyske ugeblad Der Spiegel kan nu fortælle en usædvanlig historie om et stort cyberangreb mod det tyske politi sidste sommer. Hele angrebet - der lammede et af politiets vigtige systemer til at forfølge mistænkte - skyldes angiveligt et problematisk forhold mellem en politimand og hans datter.

Den pågældende er ikke identificeret, men han er angiveligt en højt placeret politiansat i Frankfurt. Han havde mistro til, hvad datteren foretog sig på nettet, og besluttede sig til at installere en trojaner på hendes computer for at følge hendes færden online.

Men det gik helt galt. En ven af datteren opdagede trojaneren - og han besluttede sig til at vende legen rundt. Han trængte ind på hendes fars computer og fandt alle hans mails fra arbejdet, der blev videresendt til den private computer.

Med disse oplysninger kunne hackeren i sidste ende skaffe sig adgang til forbundspolitiets computere - herunder det såkaldte Patras-system. Det er en forkortelse for Paip Tracking Server. Her er der tale om et GPS-baseret system, som politiet og tolden bruger til at overvåge personer, fartøjer og varer.

Efter hackerangrebet måtte systemet slukkes i en periode. Sidste år havde en gruppe der kaldte sig No Name Crew taget ansvaret for angrebet. Men nu kan Der Spiegel altså fortælle en anden historie. Muligvis er politiets systemer blevet hacket to gange.

Nu er der indledt en efterforskning mod den pågældende politimand. Ikke fordi han installerede en trojaner på datterens computer, men fordi han overførte sin fortrolige arbejdsmail til den ubeskyttede private computer og dermed åbnede et gabende hul ind i politiets systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.