Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kinect til Windows kommer i februar

Men Windows-udgaven koster dobbelt så meget som Kinect til Xbox 360.

Den 1. februar kommer Kinect i en særlig Windows-version. Hardwaren er stort set den samme som kendes fra Xbox 360-udgaven - men prisen er en helt anden. Microsoft begrunder dette med, at forretningsmodellen er anderledes. Konsoludgaven finansieres delvist gennem spillene. Det er ikke tilfældet på pc'en, hvor Kinect Software Developer Kit (SDK) sammen med de nødvendige runtime-filer er ganske gratis.

Det nye Kinect til Windows koster 250 dollar i USA. Det skal sammenlignes med, at Xbox 360-udgaven kan købes for 120 dollar. Den europæiske pris kendes endnu ikke, men kommer formentlig til at ligge omkring 250 euro.

Microsoft vil også sælge en særlig pc-udgave til skoler, universiteter og andre uddannelses-institutioner, hvor prisen kun er 150 dollar.

I sin blog fortæller Microsoft at Windows-Kinect i første omgang bliver lanceret i 12 lande - Danmark er ikke med.

Softwarefirmaet lægger ikke skjul på, at man ser Kinect til Windows som et værktøj til seriøse applikationer - og ikke til spil. Der er da heller ikke annonceret Kinect-spil til Windows. De skal fortsat kun køre på Xbox 360.

Tidligere har Microsoft meldt ud, at udstyret er modificeret en smule. I forhold til den normale Kinect er kablet i den nye version noget kortere, så man slipper for kabelsalat under skrivebordet. Der er også en lille dongle, der skal gøre det lettere at bruge Kinect sammen med andre USB-enheder.

Men det vigtigste er nok en firmware-opdatering, som sørger for at kameraet kan se objekter helt ned til en afstand på 50 centimeter uden at tabe præcision. Det skulle også fungere helt ned til 40 centimeter, men så mister man en del af nøjagtigheden.

Den sædvanlige Xbox-version er optimeret til en afstand på 1,80 meter. Den såkaldte "Near Mode" i pc-udgaven skal åbne for helt nye pc-baserede applikationer. Typisk sidder man jo tættere ved computeren end ved fjernsynet.

Microsoft lover desuden at Kinect-kunderne får adgang til løbende opdateringer og support, så man kan altså forvente at kameraet over tid bliver endnu bedre. 

Hvis man bruger betaversionen af SDK'en kan man fortsat anvende Kinect til Xbox 360 med sine projekter. Microsoft har forlænget licensen for betaen frem til 2016. Men den færdige version af SDK'en kræver at man anvender Kinect til Windows.

På CES i Las Vegas kunne Microsoft fortælle at der nu er solgt 18 millioner eksemplarer af Kinect til Xbox 360. Halvdelen blev solgt i de første måneder efter lanceringen i november 2010.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.