Artikel top billede

Smartphone-glas bliver tyndere

Det nye Gorilla Glass er 20 procent tyndere end forgængeren.

Glasfirmaet Corning har nu afsløret de tekniske detaljer for sit Gorilla Glass 2. Som ComON kunne fortælle i sidste uge, havde Corning allerede på forhånd annonceret at en ny generation af Gorilla Glass ville blive præsenteret på CES i Las Vegas.

Det særlige glas, der er meget modstandsdygtigt overfor ridser, bruges allerede i mere end en halv milliard mobile enheder - især smartphones.

Men Corning drømmer om, at glasset også skal bruges til store skærmpaneler og instrumentbrættet i biler.

Gorilla Glass 2 er omkring 20 procent tyndere end forgængeren. Det kan fremstilles med en tykkelse på blot 0,8 millimeter, mens den første generation måler 1 millimeter. De 0,2 millimeters forskel lyder måske ikke som vigtigt.

Men det passer med den generelle tendens, hvor de mobile produkter hele tiden bliver tyndere.

Samtidig fortæller Corning at billedkvaliteten kan forbedres med det nye glas, og der skulle også være forbedringer i berøringsfølsomheden.

De første enheder med Gorilla Glass 2 skulle være klar allerede inden for de næste par måneder. Der er indgået et partnerskab med Microsoft, og det skulle være sikkert at der kommer Windows-bærbare med det nye glas. Her er der sandsynligvis tale om Windows 8-modeller med touch-skærm. Windows 8 kommer dog først senere på året.

Der går også rygter om, at Apple vil bruge Gorilla Glass 2 i sin næste iPad.

Corning regner med en omsætning på næsten 4 mia. kr. med sit Gorilla Glass i det seneste regnskabsår - en tredobling i forhold til året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere