Artikel top billede

Microsoft: Derfor fjerner vi indhold fra SkyDrive

Microsoft slår hårdt ned på utugtige filer for at beskytte sin integritet. Andre cloud-tjenester har lige så strenge regler.

En ComON-læser blev for nylig tvunget til at fjerne indhold fra sin SkyDrive. Ifølge danskeren var der ganske rigtig tale om billeder af kvinder med begrænset mængder beklædning men langt fra filer, der kunne kategoriseres som ulovlige.

Men Microsoft truede med at lukke personens SkyDrive, hvis filerne ikke blev slettet.

Billederne var blot erotiske - ikke ulovlige, fortæller ComON-læseren, der ikke forstår Microsofts krav, og som ikke længere har lyst til at eksperimentere med cloudtjenester.
 

Vi bliver nødt til det

Men hos Microsoft fastholder man, at firmaet bliver nødt til at have strenge regler og håndhæve dem strengt.

"Vi er meget opmærksomme på at opretholde en passende balance mellem at beskytte brugernes privatliv, opretholde integriteten af vores tjenesteydelser og beskytte vores kunder. Vores Code of Conduct, som brugeren accepterer at overholde, når man accepterer Microsofts serviceaftale, begrænser at visse typer fotografier, og andet indhold overføres til Windows Live," udtaler Troels Hviid, produktchef for Windows Live.

LÆS OGSÅ: Forbrugerrådet: Det skal de ikke blande sig i

Selv om et SkyDrive typisk kun bruges af en person, så slår Microsoft ned på "upassende" indhold i lukkede mapper, fordi alle mapper lynhurtigt kan gøres delbare, så mange flere kan få adgang til dem.

"Brugerne kan gøre deres indhold tilgængelig for andre og kan ændre deres deletilladelse på ingen tid. Indhold, der bliver indrapporteret af brugere, politiet eller fundet gennem vores interne praksis, og som krænker vores Code of Conduct, kan potentielt blive fjernet. Kunder, der mener, at vi har begået en fejl i vores vurdering af indhold, kan kontakte vores kundeservice, og så kigger vi gerne på det igen," fortsætter han.

Google gør det også

Microsoft er bestemt heller ikke ene om en stram fortolkning af, hvad der er passende og hvad der ikke er.

Dropbox skriver i sine regler, at man både overskrider reglerne, hvis man har ulovligt men også "upassende" indhold liggende.

Langt nede i Googles regler kan man læse, at firmaet også overvåger brugernes indhold og ikke holder sig tilbage fra at få det fjernet. Faktisk uden at ville argumentere for årsagen.

"Google påberåber sig retten til selv og ubegrundet at bestemme om din opførsel er upassende og om den stemmer overens med reglerne....Google kan også lukke din adgang til tjenesten ved overtrædelser af reglerne og fjerne den type stødende indhold uden varsel".

Dansk konkurrent

De rigide regler stammer ikke usandsynligt fra det amerikanske marked, hvor der er tradition for, at firmaerne pakker sig sikkert ind i juridisk dokumenter.

Danske One.com har for nylig lanceret onlinetjenesten Cloud Drive. ComON har spurgt, om man hos den store domæneudbyder skal forvente samme holdning til ejerskab i skyen.

"Vi kan og vil ikke kontrollere det data, som vores kunder uploader i deres Cloud Drive, og hvis vi bliver gjort opmærksom på at der findes ulovligt materiale på en kundes Cloud Drive eller andre steder på deres webhotel hos os, vil vi altid sikre os at det er en domstol der har taget stilling til om indholdet overtræder lovgivningen, og først herefter vil vi tage skridt til at fjerne indholdet. Der skal simpelthen foreligge en dommerkendelse, før vi eller andre får adgang til kundernes private data," siger Thomas Darré Medard Frederiksen, der er talsmand fra One.com.

"Vi accepterer naturligvis ikke at nogen distribuerer eller opbevarer ulovligt indhold, men vi ønsker ikke agere dommer over vores kunders indhold - det har vi fuld tillid til, at domstolene og andre relevante myndigheder kan gøre."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.