Artikel top billede

Microsoft: Derfor fjerner vi indhold fra SkyDrive

Microsoft slår hårdt ned på utugtige filer for at beskytte sin integritet. Andre cloud-tjenester har lige så strenge regler.

En ComON-læser blev for nylig tvunget til at fjerne indhold fra sin SkyDrive. Ifølge danskeren var der ganske rigtig tale om billeder af kvinder med begrænset mængder beklædning men langt fra filer, der kunne kategoriseres som ulovlige.

Men Microsoft truede med at lukke personens SkyDrive, hvis filerne ikke blev slettet.

Billederne var blot erotiske - ikke ulovlige, fortæller ComON-læseren, der ikke forstår Microsofts krav, og som ikke længere har lyst til at eksperimentere med cloudtjenester.
 

Vi bliver nødt til det

Men hos Microsoft fastholder man, at firmaet bliver nødt til at have strenge regler og håndhæve dem strengt.

"Vi er meget opmærksomme på at opretholde en passende balance mellem at beskytte brugernes privatliv, opretholde integriteten af vores tjenesteydelser og beskytte vores kunder. Vores Code of Conduct, som brugeren accepterer at overholde, når man accepterer Microsofts serviceaftale, begrænser at visse typer fotografier, og andet indhold overføres til Windows Live," udtaler Troels Hviid, produktchef for Windows Live.

LÆS OGSÅ: Forbrugerrådet: Det skal de ikke blande sig i

Selv om et SkyDrive typisk kun bruges af en person, så slår Microsoft ned på "upassende" indhold i lukkede mapper, fordi alle mapper lynhurtigt kan gøres delbare, så mange flere kan få adgang til dem.

"Brugerne kan gøre deres indhold tilgængelig for andre og kan ændre deres deletilladelse på ingen tid. Indhold, der bliver indrapporteret af brugere, politiet eller fundet gennem vores interne praksis, og som krænker vores Code of Conduct, kan potentielt blive fjernet. Kunder, der mener, at vi har begået en fejl i vores vurdering af indhold, kan kontakte vores kundeservice, og så kigger vi gerne på det igen," fortsætter han.

Google gør det også

Microsoft er bestemt heller ikke ene om en stram fortolkning af, hvad der er passende og hvad der ikke er.

Dropbox skriver i sine regler, at man både overskrider reglerne, hvis man har ulovligt men også "upassende" indhold liggende.

Langt nede i Googles regler kan man læse, at firmaet også overvåger brugernes indhold og ikke holder sig tilbage fra at få det fjernet. Faktisk uden at ville argumentere for årsagen.

"Google påberåber sig retten til selv og ubegrundet at bestemme om din opførsel er upassende og om den stemmer overens med reglerne....Google kan også lukke din adgang til tjenesten ved overtrædelser af reglerne og fjerne den type stødende indhold uden varsel".

Dansk konkurrent

De rigide regler stammer ikke usandsynligt fra det amerikanske marked, hvor der er tradition for, at firmaerne pakker sig sikkert ind i juridisk dokumenter.

Danske One.com har for nylig lanceret onlinetjenesten Cloud Drive. ComON har spurgt, om man hos den store domæneudbyder skal forvente samme holdning til ejerskab i skyen.

"Vi kan og vil ikke kontrollere det data, som vores kunder uploader i deres Cloud Drive, og hvis vi bliver gjort opmærksom på at der findes ulovligt materiale på en kundes Cloud Drive eller andre steder på deres webhotel hos os, vil vi altid sikre os at det er en domstol der har taget stilling til om indholdet overtræder lovgivningen, og først herefter vil vi tage skridt til at fjerne indholdet. Der skal simpelthen foreligge en dommerkendelse, før vi eller andre får adgang til kundernes private data," siger Thomas Darré Medard Frederiksen, der er talsmand fra One.com.

"Vi accepterer naturligvis ikke at nogen distribuerer eller opbevarer ulovligt indhold, men vi ønsker ikke agere dommer over vores kunders indhold - det har vi fuld tillid til, at domstolene og andre relevante myndigheder kan gøre."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere