Artikel top billede

Kickstarter samlede en halv milliard kroner

Den populære crowdfunding-platform har samlet penge til alt fra film og musik til software og gadgets.

Kickstarter har gjort status over året 2011 og der er sat mange rekorder. I løbet af året har Kickstarter samlet næsten 100 millioner dollar eller mere end en halv milliard kroner til sine projekter. Det er en firedobling i forhold til året før.

Der er oprettet omkring 27.000 nye projekter i 2011 og 11.836 af dem har samlet de nødvendige penge. Det er 46 procent (i 2010 var det 43 pct.).

Det er teknologi-projekterne, der har fået den største opmærksomhed, men den største del af pengene er gået til musik- og film-projekter (henholdsvis 19 og 32 millioner dollar).

I kategorien Design har 319 projekter modtaget næsten 10 mio. dollar, mens Kunst har modtaget næsten seks mio. og tegneserier ligger på 1,7 mio.

En enkelt person med initialerne HT har bidraget til hele 724 forskellige projekter. Her er det værd at bemærke at pengene først skal betales, hvis projektet faktisk samler den nødvendige finansiering.

denne side hos Kickstarter kan man se mange flere tal og informationer om årets mest populære projekter som f.eks. de fem film, der blev vist på Sundance-festivalen.

Der er mange flere eksempler. Spillet "Cthulhu saves the world" blev solgt i 100.000 eksemplarer. Cosmonaut-pennen til touch-computere modtog penge fra mere end 6.000 personer.

Den usædvanlige Elevation Dock samlede 165.000 dollar i løbet af de første 24 timer og havde dermed den bedste start nogensinde for et Kickstarter-projekt.

De fleste af projekterne bliver ledsaget af videoer - her kan man se eksempler på de bedste fra det sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere