Artikel top billede

Nu kan Android-apps køre i Windows 8

BlueStacks lover at alle Android-applikationer kan køre under Windows 8 med firmaets software, der skal præinstalleres på nye Windows-computere.

Microsofts kommende operativsystem Windows 8 har en mobil-inspireret brugerflade, Metro, og det næste Windows er optimeret til touch-skærme. Der kommer også en Windows Store, hvor man kan købe Metro-apps til operativsystemet. Men Windows 8-brugerne kan desuden glæde sig til, at de kan vælge mellem 400.000 eksisterende Android-applikationer, som alle skulle køre under den nye platform.

Det fortæller BlueStacks, som har udviklet software der gør det muligt at køre Android-applikationer under Windows. Denne "App Player" software er nu kompatibel med Windows 8, fortæller firmaet i en pressemeddelelse. Teknologien blev demonstreret på en Windows 8 ultrabook på CES.

"Metro brugerfladen er flot, men Windows 8 mangler en vigtig ting, og det er apps. Nu bliver det anderledes," siger BlueStacks-chef Rosen Sharma.

Firmaet hævder ligefrem, at det ikke længere er nødvendigt at udvikle mobile apps til Windows 8 platformen. Man kan blot udvikle applikationerne til Android, og de vil så køre under Windows 8 uden nogen form for portering. Brugeren mærker ikke at der er tale om Android-programmer. Det gælder både i den normale desktop- og Metro-modus.

Flere af de store pc-firmaer vil præinstallere BlueStacks App Player på deres nye Windows-computere, så de altså kan køre Android-apps uden at man behøver installere yderligere software. Den første er taiwanesiske InHon, der kommer med en ultrabook med BlueStacks-software senere i år.

HP og AMD er også med som partnere, og der er indgået et samarbejde med Microsoft, som angiveligt har overvejet at integrere teknologien direkte i Windows.

Det kan dog blive et problem for europæiske brugere at BlueStacks bruger Amazon Appstore, som indtil videre kun er tilgængelig i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.