Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Skal der virkelig duller til at sælge dimser?

"Hvis jeres produkter vitterlig er så kedelige, så brug dog dyrebørn og fyrværkeri i stedet".

Skal der virkelig bryster til for at sælge computerkabinetter?

Det spørgsmål har rejst sig i kølvandet på årets elektronikmesse CES i Las Vegas.

Flere kvindelige journalister undrer sig over, at it-selskaber og elektronikfirmaer holder fast i den gamle formel med at bruge slanke og barmfagre kvinder - de såkaldte booth babes - til at sælge sine produkter. En formular som også ses til messer som Cebit og E3.

"Som kvinde, der skriver om teknologi, synes jeg, at brugen af booth babes er fornærmende, flovt og anakronistisk...Det antyder, at kun mænd er interesseret i it, og at kvinder blot er det overflødige tilbehør, der dingler ved siden af," skriver Olivia Solon redaktør på Wired.

Brug dog hundehvalpe i stedet

Halvnøgne kvinder er også standardudstyr på bilshows og som nummerpiger i boksning, men gadget- og elektronikmarkedet er ikke længere udelukkende en mandeverden, og det bør producenterne indse.

"Vores undersøgelser viser, at fire ud af 10 gadgets bliver købt af kvinder. Den ændring bliver CES nødt til at afspejle og få sig selv slæbt ind i det 21 århundrede," siger en anden tech-skribent Belinda Parmar fra Lady Geek.

[i][b]LÆS OGSÅ: Se alle de vigtigste produkter fra CES 2012[/i][/b]

Hendes kollega fra Wired har et tip til gadget-forhandlerne, hvis de absolut vil blive ved med at sælge produkter på pynt og lir.

"Hvorfor ikke i stedet bruge pyroteknik, kendisser eller min helt egen personlige favorit; dyrebørn. Jeg stemmer for at vi får nogle booth killinger næste år".

Damer afslører kvaliteten

Danske Christiane Vejlø er via sit firma But-Why specialiseret i kvinder som teknologiforbrugere og har blandt andet udgivet rapporten "Når kvinder køber teknologi".

Hun er også mangeårig besøgende på messer, hvor hun har mødt mange yndige damer i lårkorte kjoler.

"Jeg bliver ikke personligt stødt. Jeg er sådan set lidt ligeglad. Om noget så går jeg udenom boder med de mindst påklædte af slagsen, fordi det som regel også siger noget om produktets niveau. Et kvalitetsprodukt kan eller bør ihvertfald kunne stå alene med kompetente produktfolk på sidelinjen," siger Christiane Vejlø, der også driver sitet Elektronista og radioprogrammet af samme navn på Radio24syv.

"Men jeg synes alligevel debatten er på sin plads. At se kvinder som blikfang fremfor som kunder er en gammeldags måde at tænke på, og hvad værre er, så er det forretningsmæssigt uhensigtsmæssigt. Brands som udvikler produkter, kampagner og messestande med mænd som den eneste målgruppe går glip af et kæmpe forretningspotentiale. Kvinder i 2012 er meget interesseret i teknologi og påvirker over 80 procent af købsbeslutningerne. Enten ved selv at købe eller ved at tage beslutninger på vegne af familien."

Det har CES også opfattet, men det bliver grebet forkert an, mener Christiane Vejlø.

"Der findes faktisk et område på CES, som henvender sig til kvinder. Det er jo meget fint, men de kalder det Mommy Tech, hvilket jeg også synes er en lidt problematisk tilgang. Der er mange potentielle kvindelige kunder, der ikke er mødre, og der er mange mødre, som ikke finder, at deres moderrolle er særlig relevant, når de køber tech," siger Christiane Vejlø til ComON.

Læs flere kommentarer fra Guardian og Cnet.

På trods af debatten omkring årets show så har det ikke holdt adskillige nyhedssider fra at lave gallerier med de yndige men måske snart hedengangne booth babes.

CES-arrangøren Gary Shapiro giver dog ikke indtryk af, at bikini-duller bliver bandlyst fra CES næste år.

"Det er måske en smule gammeldags, men det virker stadig. Mennesker vil helt naturligt gå hen til ting, som, de synes, er smukke," siger han til MailOnline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.