Artikel top billede

Kina runder en halv milliard internet-brugere

De fleste kinesere bruger mobilen til at gå på nettet.

Det er efterhånden længe siden Kina blev udråbt som verdens største internet-land. Nu har antallet af internet-brugere i Kina rundet 500 millioner. Det melder China Internet Network Information Center. I 2010 var tallet på 457 millioner, og der er således tale om en stigning på 12 pct. Det anslås at 365 millioner bruger nettet på deres mobiltelefon.

Brugen af mobile platforme til at gå på nettet er steget med 66,2 procent i løbet af et år i Kina.

Der er dobbelt så mange internet-brugere i Kina end i USA, hvor tallet er 250 millioner. Men i USA er det fire ud af fem borgere, der er på nettet - i Kina er det kun 40 procent.

De kinesiske brugere er fortsat afskåret fra store dele af nettet. Mange tjenester som Facebook, Youtube og Twitter er officielt blokeret i Kina. Den kinesiske internet-censur bliver ofte betegnet som den "store firewall". Den blokerer alle websider med uønsket politisk indhold, som f.eks. konflikten i Tibet eller protesterne på den Himmelske Freds Plads i 1989.

Kina har dog samtidig sine egne lokale alternativer til Google, Youtube og de andre udenlandske tjenester. Der er blandt andet de såkaldte "Weibo" mikroblogs, hvor indholdet er underlagt streng statscensur.

Nu er Kina også verdens største pc-marked. Den voksende velstand i Kina betyder også at flere og flere kinesere efterhånden har råd til at anskaffe en pc. Kina står nu for 22 procent af verdensmarkedet for computere - det er ét procentpoint mere end USA.

Kina overhalede USA som det største marked for biler allerede i 2009 - endnu et tegn på den voksende middelklasse i verdens folkerigeste nation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere