Artikel top billede

AMD lover billigere ultratynde computere

De kommende ultrathin-computere med AMD's Trinity-chips skal være betydelig billigere end ultrabooks med Intel-processor.

AMD forsøger nu at angribe Intels ultrabook-platform på prisen. Ifølge DigiTimes er AMD snart klar med sine Trinity-chips til ultratynde computere. AMD bruger betegnelsen ultrathin om disse bærbare (Intel har registreret ultrabook som varemærke).

Det ventes at AMD er klar med Trinity i både dual- og quad-core-udgaver til juni. Det anslås at de billigste computere med Trinity vil koste omkring 500 dollar - mens de fleste ultrabooks stadig koster mere end det dobbelte.

Intel kommer dog med sin nye Ivy Bridge-platform til april, der skal sænke prisen for ultrabooks til mellem 700 og 900 dollar. Men det er altså stadig dyrere end AMD-baserede ultrathin-computere.

Ifølge AMD kan Trinity levere omtrent den samme ydelse som firmaets normale notebook-processorer - men strømforbruget er kun det halve (17 watt). Det ligger på niveau med Ivy Bridge.

Det ser altså ud til, at kampen skal stå mellem ultrathin (med Trinity) og ultrabook (med Ivy Bridge).

Intel har dog et klart forspring. Inden årets udgang kommer der omkring 75 forskellige ultrabook-modeller, ifølge Intel, og mange af dem blev præsenteret på CES i Las Vegas. AMD regner kun med 20 ultrathin-modeller. HP, Asus og Acer regnes som de mest sandsynlige producenter.

Det ser ud til at prisen er den eneste faktor, der kommer til at adskille ultrathin- og ultrabook-platformen - funktionerne er stort set de samme (instant on, lang batteritid).

DigiTimes skriver at nogle notebook-producenter frygter, at Trinity og ultrathin-platformen vil udløse et stort fald i prisen for alle ultratynde computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.