Artikel top billede

AMD lover billigere ultratynde computere

De kommende ultrathin-computere med AMD's Trinity-chips skal være betydelig billigere end ultrabooks med Intel-processor.

AMD forsøger nu at angribe Intels ultrabook-platform på prisen. Ifølge DigiTimes er AMD snart klar med sine Trinity-chips til ultratynde computere. AMD bruger betegnelsen ultrathin om disse bærbare (Intel har registreret ultrabook som varemærke).

Det ventes at AMD er klar med Trinity i både dual- og quad-core-udgaver til juni. Det anslås at de billigste computere med Trinity vil koste omkring 500 dollar - mens de fleste ultrabooks stadig koster mere end det dobbelte.

Intel kommer dog med sin nye Ivy Bridge-platform til april, der skal sænke prisen for ultrabooks til mellem 700 og 900 dollar. Men det er altså stadig dyrere end AMD-baserede ultrathin-computere.

Ifølge AMD kan Trinity levere omtrent den samme ydelse som firmaets normale notebook-processorer - men strømforbruget er kun det halve (17 watt). Det ligger på niveau med Ivy Bridge.

Det ser altså ud til, at kampen skal stå mellem ultrathin (med Trinity) og ultrabook (med Ivy Bridge).

Intel har dog et klart forspring. Inden årets udgang kommer der omkring 75 forskellige ultrabook-modeller, ifølge Intel, og mange af dem blev præsenteret på CES i Las Vegas. AMD regner kun med 20 ultrathin-modeller. HP, Asus og Acer regnes som de mest sandsynlige producenter.

Det ser ud til at prisen er den eneste faktor, der kommer til at adskille ultrathin- og ultrabook-platformen - funktionerne er stort set de samme (instant on, lang batteritid).

DigiTimes skriver at nogle notebook-producenter frygter, at Trinity og ultrathin-platformen vil udløse et stort fald i prisen for alle ultratynde computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere