Artikel top billede

B2B-satsning giver kanonvækst i Humac

Landechef Morten Bo Andersen kan både glæde sig over et pænt overskud og udsigt til fortsat fremgang for Apple-forhandleren, som har planer om at åbne flere nye butikker allerede i år.

Efter nogle turbulente år lader det til, at Apple-kæden Humac nu for alvor er kommet på ret køl. Samtidig med at kædens ni butikker det seneste år har øget omsætning tæt ved 40 procent er også bundlinien kraftigt forbedret.

Den samlede omsætning for kædens ni butikker nåede i 2010/2011 op på næsten 380 millioner kroner med et tilhørende pænt overskud før skat på otte millioner kroner. Resultatet står i stærk kontrast til perioden fra 2007 til 2009, hvor Humac var plaget af underskud og stagnerende omsætning.

Udviklingen glæder Humacs landechef Morten Bo Andersen, som især fremhæver B2B-markedet, hvor omsætningen er tæt på at være fordoblet over det seneste år.

»Vi har været igennem en hel del, men i år synes vi selv, det er gået rigtigt godt. Under krisen var det retailforretningen, der bar os igennem. Men nu er vores satsning på drift og implementering af løsninger til erhvervskunder lykkedes med en vækst, der langt overgår vores tre øvrige forretningsområder - retail, onlinesalg og service,« siger Morten Bo Andersen.

Han fortæller, at Humac samtidig har etableret et setup, der er gearet til at fortsætte væksten over en bred front. Blandt andet har man planer om at udvide antallet af butikker, ligesom man satser på at flytte de nuværende butikker til mere attraktive adresser.

»Jeg kan i dag ikke sige, om vi åbner en, to eller tre nye forretninger, men vi kigger på alle steder, hvor der kan laves en butik,« siger Morten Bo Andersen, som siger, at han vil være tilfreds med en fremtidig vækstrate på 25 procent. Det kræver dog, at man kan holde omkostningerne i ro.

Humac blev i 2009 købt af den russiske koncern ECS fra den islandske Baugur Group, og det har ifølge den danske landechef været en stærkt medvirkende årsag til, at forretningen er kommet på skinner.

»I dag er vi ejet af folk, der har forstand på det, de beskæftiger sig med,« som Morten Bo Andersen udtrykker det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.