Artikel top billede

Er Windows 8 fremtidens tablet-platform?

Et integreret kamera, Bluetooth 4.0 og WLAN er blandt kravene til tavlecomputere, der skal bære Windows 8-logoet.

Det kommende Windows 8 kører på tavlecomputere med både x86- og ARM-processor - men Microsoft har strenge krav til hardwaren. De officielle "Windows 8 Device Requirements" kan læses i et dokument på næsten 1.000 sider på denne side hos Microsoft.

Ligesom med Windows Phone 7 skal hardware-producenterne opfylde en række krav, hvis deres produkt skal bære Windows-logoet.

Det fremgår blandt andet at tavlecomputerens display skal have en opløsning på mindst 1.366 x 768 punkter. Skærmen skal være i stand til at håndtere fem touch-punkter samtidig. Enheden skal indeholde et kamera, der kan optage med 720p eller bedre.

Microsoft kræver også at tablets med NFC-teknologi skal mærkes tydeligt. Denne teknologi skal bruges til at håndtere betalinger trådløst over korte afstande. Mange mobiltelefoner indeholder allerede NFC-chips.

Desuden kræves Bluetooth 4.0 og WLAN i Windows 8 tablets. Hvis der er et kabelstik, skal det mindst understøtte USB 2.0.

Der er også krav til tavlecomputerens lagerplads. Efter installation af Windows 8 skal der stadig være mindst 10 GB fri plads på enheden.

Microsoft kræver at tavlecomputeren skal være udstyret med en række specifikke knapper: Power (Tænd/sluk), rotationslås, lydstyrke (Op/Ned) og en Windows-knap.

Desuden skal tavlecomputeren indeholde et accellerometer og en sensor til lys, hældning og magnetfelt (kompas).

I stedet for Ctrl+Alt+Delete skal tavlecomputeren understøtte kombinationen Windows-knap+Power-knap for at udløse en genstart.

Ifølge Wired er der gode grunde til, at Windows 8 kan blive fremtidens tablet-platform. En af grundene er netop, at Microsoft stiller krav til hardware-enhedernes specifikationer.

Man vil gøre alt for at undgå den fragmentering, som er sket med Android-platformen. Her er der meget store forskelle mellem Android-enhederne - et eksempel er Amazons Kindle Fire tablet, der har sin helt egen brugerflade og app store.

Microsoft kommer sent med sit tablet-operativsystem og det kan være en fordel - alle de andre tablets ligner hinanden og er bare kopier af iPad, men Microsoft har en chance for at skabe noget der er anderledes, lyder argumentet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.