Artikel top billede

Nu får du snart en ordentlig teleforbindelse i toget

Flere år med tabte samtaler og mistede dataforbindelser kan være slut.

Hvis mistede samtaler og dårlige dataforbindelser har fået din puls til at stige på togrejser mellem landsdelene, kan du snart se frem til en roligere puls.

DSB og teleoperatørerne er tæt på at underskrive en aftale, der skal bringe mobildækningen langs togskinnerne op til en standard, men kunne forvente anno 2012.

Allerede få kilometer uden for hovedstaden, oplever mange at miste signal. Lignende huller er der flere steder på strækningen over Sjælland, Fyn og Jylland.

Ifølge ComONs oplysninger er kontrakten mellem partnerne endnu ikke underskrevet, men DSB tør godt love, at rejsende inden årets udgang får stabile netforbindelser i cirka 100 togsæt.
Det sker ved at installere repeatere i togene til en værdi af 60 til 70 millioner kroner. Det er meningen, at TDC og de andre selskaber skal betale for hardware. DSB vil så stå for installationen. Men kontrakten er som sagt ikke underskrevet endnu.

Vi har truet dem til at gøre noget

Grunden til, at mobildækningen er så ringe på strækninger, hvor tusinde danskere ellers befinder sig hver dag, er, at DSB og teleselskaberne i flere år har diskuteret, hvem der har ansvaret.

De er nu kommet nærmere en enighed, blandet andet som konsekvens af at Socialedemokratiets it-ordfører Trine Bramsen har truet med lovindgreb, hvis der ikke findes en frivillig aftale, siger hun til Politiken.

"Jeg forstår godt, hvis kunderne ryster på hovedet og siger: Hvor svært kan det være? Men jeg kan kun sige, at det er svært at bringe fem parter sammen og finde en aftale, ligesom en anden udfordring har været teknologien; når man finder noget, der virker, får telefoner nyt udstyr," siger Claus Klitholm, underdirektør i DSB Kommerciel.

Ifølge ham har det været svært at overtale teleselskaberne til at lægge investeringer langs strækningerne. Teleselskaberne er tidligere blevet kritiseret for at underprioritere lapningen af mobilhuller i landets udkantsområder langt væk fra jernbaneskinner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere