Artikel top billede

Foxconn sammenligner arbejdere med dyr

Foxconn-chefen Terry Gou inviterede direktør for zoologisk have til at fortælle om, hvordan man styrer dyr.

Så er der igen ballade omkring den taiwanesiske elektronik-producent Hon Hai - bedre kendt som Foxconn, der fremstiller iPhone og iPad for Apple. Denne gang har Hon Hai-chef Terry Gou sammenlignet sine arbejdere med dyr.

"Hon Hai har en million arbejdere over hele verden og eftersom mennesker også er dyr, giver det mig hovedpine at tænke over, hvordan jeg skal styre en million dyr," sagde Terry Gou på en nytårsfest ifølge Want Chinatimes.

Gou havde inviteret direktøren for den zoologiske have i Taipei, Chin Shih-chien, der skulle fortælle om hvordan dyrepasserne holder styr på dyrene.

Ifølge lokale medier forlangte Terry Gou at hele topledelsen i Foxconn skulle møde op for at lytte til zoo-direktørens foredrag og lære om, hvordan de kunne bruges hans erfaringer til at styre deres egne ansatte.

Chin fortalte om, hvordan man behandler de enkelte dyr forskelligt afhængig af deres temperament.

Gou spurgte herefter zoo-direktøren, hvad han ville gøre hvis han var chef for Foxconn - til stor morskab for de 12 topledere, der var mødt op.

Historien kommer på et uheldigt tidspunkt for Foxconn, som netop bliver anklaget for at behandle sine kinesiske arbejdere som dyr. Der har været flere eksplosioner på de kinesiske fabrikker, mange ansatte har begået selvmord og senest truede en hel gruppe med at springe ned fra taget på en fabriksbygning.

Foruden Apple leverer Foxconn også til Hewlett-Packard, Microsoft, Sony og mange andre elektronik-producenter. Gou er en af de mest indflydelsesrige industribaroner i Taiwan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere