Artikel top billede

Ny algoritme giver hurtigere komprimering

En nyudviklet algoritme kan gøre komprimering ti gange hurtigere.

MIT-forskere har forbedret en af de vigtigste algoritmer i it-verden. Det er den såkaldte Fourier-transformation, som blandt andet bruges til signalbehandling og komprimering af billeder og lydfiler - eller til at beregne prisen på aktieoptioner.

Fourier-transformationen er opkaldt efter den franske matematiker Joseph Fourier og blev udviklet helt tilbage i midten af 1960'erne. Med en Fouriertransformation kan man f.eks. "måle" hvilke rene toner der indgår i en digital indspilning af en stump musik.

Det er altså en af de grundpiller, som den moderne it-verden bygger på. Derfor troede man heller ikke, at det var muligt at forbedre algoritmen yderligere. Men nu har MIT-forskerne fundet en ny algoritme, der skulle være bedre end Fourier.

"I nogle tilfælde er der tale om en dramatisk forbedring - en tidobling i hastigheden. Den nye algoritme kan være nyttig til billedbehandling, hvor den f.eks. kan bruges til at overføre store videofiler til smartphones uden at dræne deres batteri eller bruge en masse båndbredde," skriver MIT i denne artikel om den nye algoritme.

Det er ofte muligt at komprimere et digitalt signal ned til en brøkdel af den oprindelige størrelse. Forskerne har "lånt" metoder fra 4G-netværk til deres algoritme, som beskrives i et nyt forskningspapir.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere