Artikel top billede

Riskærs konkurstruede internetfirma tiltrækker million-investeringer

Sådan holder Klaus Riskær Pedersen liv i Tracktesting.com.

Flere domme for blandt andet bedrageri og skyldnersvig holder ikke Klaus Riskær Pedersen fra at prøve nye forretningsidéer. Eller investorer fra at tro på dem.

Hans tidligere firma Tracktesting.com har tiltrukket millioner af investeringskroner fra en stribe højtplacerede ansatte hos Nordea Markets, Saxo Bank, Sydbank og fra venner og tidligere forretningsforbindelser. Firmaet var for to år siden truet af konkurs, men efter investeringerne er værdien nu bogført til at være over 16 millioner kroner, skriver Børsen i dag. 

Riskær ejer ikke længere Tracktesting. 70 procent af Tracktesting er dog ejet af Riskær tre sønner, der købte firmaet fra faderens konkursbo i 2010.

Hvad kan Tracktesting?

Tracktesting Limited er ikke en ny opfindelse.

ComON omtalte firmaet første gang i 2006. Men siden har det levet i skyggen af Riskærs domme og engagement i stamcellebanken Copygene; nu StemCare - og var altså ved at gå fallit, da Riskærs konkursbo solgte det i 2010.

Tracktesting har flere mulige forretningsmodeller, men den oprindelige plan var at skabe en platform, hvor kunstnere og pladeselskaber kunne uploade nye musiknumre og få deres hitpotentiale testet af et brugerpanel. 

Firmaet forsøger dog også at lave en forretning ud af distribuere musik til supermarkeder og andre butikker, der har brug for musik uden ophavsret.

Riskær lægger ikke selv skjul på, at han stadig har en rolle i Tracktesting. Blandt andet ved at stå for investorkontakten fra fængslet.

Ifølge Børsens oplysninger er der intet til hinder for, at Riskær kan pleje investorkontakten i firmaet, selv om han i 2008 blev fradømt retten til at drive og stifte virksomheder. Blandt andet fordi Tracktesting er baseret i England, og fordi kontakt til investorer ikke nødvendigvis betragtes som "ledelsesanlæggende", skriver Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere