Artikel top billede

35-årige Jenny Nyström bor i Hjärup lidt uden for Malmø sammen med sin kæreste Björn, som arbejder med LTE-teknik hos ST-Ericsson. I sin fritid dyrker Jenny motion, hunden, haven, renovering af huset - og venter sit første barn i slutningen af marts.

Teknologien er magisk

It-profil: Den 35-årige salgschef i HiQ København, Jenny Nyström, mener, at Danmark kunne lære noget af den svenske it-politik.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Teknologi er magisk! For 15 år siden fandtes internettet knapt nok, og nu kan man vælte diktatorer med sociale medier. I dag kan læger bruge en simulator til test, som tidligere krævede mange menneskeliv. Personer med svækket hukommelse kan nu med enkle midler få beskeder, der fortæller dem, hvad de skal gøre. Der findes et utal af løsninger, som gør vores moderne liv mere enkelt, og det er magisk! Mindst holder jeg af overtro på teknologi, og når man lader teknologien afløse de personlige møder og relationer. 

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg er mest stolt over at have været med til at starte HiQ i Skåne. Dengang var der lavkonjunktur, men alligevel bidrog jeg til at etablere en virksomhed, som voksede til over 30 ansatte på tre år. HiQ er vokset lige siden, men i de første grønne år var jeg særligt lydhør og spurgte, når jeg fik chancen. Jeg føler derfor, at jeg samlede 10 års erfaring i den korte periode ved at være villig til at lære af andre. Det sparede mig og HiQ for en masse fejltagelser - og det er jeg stolt af den dag i dag.
 
Og hvad er du mindst stolt af?
Mindst stolt er jeg af, at jeg tidligt i min sælgerkarriere forsøgte at overbevise en konsulent om at tage en opgave, som han ikke ville have. Dengang indså jeg ikke, hvor stædig og overbevisende jeg var i kombination med den magt, som jeg havde som sælger. Det skabte en meget ubehagelig situation for konsulenten, men jeg har lært af det.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har ganske mange forbilleder. Men jeg ville nok vælge min far. Han er tekniker, dog ikke i it-branchen, og han har altid været meget nysgerrig, når det gælder ny teknik, og han var en "early adaptor". Jeg er sikker på, at det har påvirket mit syn på it og min følelse af, at jeg kan kaste mig over en hvilken som helst ny teknik, blot jeg er nysgerrig. Det er ikke vanvittigt normalt, at en kvinde vælger at uddanne sig som civilingeniør inden for datateknik. Men jeg tænkte aldrig over det, da jeg skulle vælge uddannelse, for jeg er opdraget til, at "jeg kan alt, blot jeg har viljen".

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Præcis hvor jeg er i dag. Jeg har gennem hele min karriere haft gode muligheder for at påvirke mine jobmuligheder. Jeg tror ikke på beklagelser, og jeg er selv herre over at påvirke min skæbne. Men hvis jeg kunne, så gik jeg gerne tilbage i tiden og arbejdede på at dæmpe de negative påvirkninger af finanskrisen, da det kunne hjælpe mange mennesker.

Hvad laver du om 10 år?

Sandsynligvis har jeg en ledende stilling i en virksomhed med et markedsdrevet fokus. Jeg er også mentor og deler ud af mine erfaringer. Naturligvis i Øresundsregionen, nær min familie og venner, som giver mig den balance, der gør mig til et bedre menneske.

Hvilket job ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så ville jeg være forfatter og rejse rundt og holde forelæsninger.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Den nuværende lavkonjunktur er en trussel, da den gør det svært for unge at få arbejde med it. Det fører til, at færre ønsker at læse på it-studier, og det er en reel trussel mod branchen, hvis vi kigger nogle år frem.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville hente inspiration fra Sverige på de it-områder, hvor Sverige har mere succes end Danmark. Jeg ville også se på, hvad der kunne styrke dansk it internationalt. Danmark er for eksempel førende inden for audioteknik, og her kunne vi kopiere den canadiske model, som giver spilvirksomheder skattelettelser de år, hvor de lancerer spil. Det giver virksomhederne øgede indtægter, hvilket øger incitamentet til mere udvikling.

Hvordan takler du arbejdspres?

Det handler om at prioritere, turde vælge fra og fokusere på det, som er vigtigst her og nu. Det kombinerer jeg med intensiv spinning i træningscentret eller en tur med hunden - og med at have en kæreste, som støtter mig helt uforbeholdent.

Hvordan kobler du af?

Helt klart med familie og venner. Men også når jeg går i mine egne tanker og luger ukrudt i haven, motionerer, rydder op eller laver mad, dvs. opgaver, hvor jeg får et konkret resultat og bruger hele kroppen og ikke bare hovedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.