BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

It-chef: Her er mit CPR-nummer

Politikens it-direktør offentliggør sit CPR-nummer for at skabe debat.

Per Palmkvist Knudsen har CPR-nummeret 210959-4639.

Det fortæller han til alle, der gider læse det, i Jyllands-Posten i dag.

Avisen bringer regelmæssigt klummer af Per Palmkvist-Knudsen, der er it-direktør i JP-Politikens Hus.

Klummen i dag handler - som man kan gætte - om CPR-systemet. Per Palmkvist Knudsen argumenterer for, at det er næsten umuligt at holde CPR-nummeret hemmeligt. Han kommer med flere eksempler på, at offentlige myndigheder har kikset i kontrollen og offentliggjort folks CPR-numre ved en fejl.

At han nu frivilligt gør det samme med sit eget CPR-nummer sker øjensynligt for at skabe debat.

Ifølge it-direktøren for JP-Politikens Hus er der stemning for en modernisering af det over 40 år gamle CPR-system, men Per Palmkvist Knudsen slår til lyd for, at man straks dropper den ide.

"Den ene ulempe ved CPR-nummeret er, at der er så mange it-systemer, som anvender cpr-nummeret, at det ikke kan ændres. For det vil kræve ændringer i hundrede eller tusindvis af it-systemer hos myndigheder og virksomheder, da de så skal kunne håndtere mere end et personnummer pr. person. Hvilket vil være en meget grundlæggende - og dermed kostbar og tidskrævende - ændring," skriver han.

Per Palmkvist Knudsen var tidligere fast klumme-skriver for ComON, men flyttede for tre år skriverierne til sin egen avis.
Læs hans klumme om CPR-nummeret her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.