Artikel top billede

Stop for multimedieskat koster Apple millionomsætning

Apple høstede stort på multimedieskatten, men nu forsvinder den, og det kan mærkes.

Multimedieskatten har været en guldgrube for Apple, der har fået boostet sit salg via bruttolønsordninger. Men nu er festen slut. Producenten står til at miste en større millionomsætning som følge af de ændrede skatteregler.

Leif Andreasen fra flex benefit-forhandleren Flexpay fortæller, at Apple alene hos Flexpay vil miste en tocifret millionomsætning.

Atea bekræfter tendensen.

"Multimedieskatten har lagt op til highend-produkter, og der har Apple ramt godt," siger direktør Per Søgaard fra Atea, der selv forventer at miste samlet set 160 millioner kroner i omsætning i 2012 på grund af de nye regler.

Atea har tidligere fortalt, at Apples produkter udgjorde 40 procent af salget via bruttolønsordninger.

Spørgsmålet er dog, hvad det betyder for Apples samlede vækst. IDC-analytiker Anders Elbak venter en fortsat Apple-fremgang. 

"Dels er der tendensen mod consumerization, hvor stadig flere medarbejdere får lov til at vælge en Apple arbejds-pc, dels er Apple efterhånden nået bredere ud end til de studerende og kreative, som traditionelt har brugt Apple. Det har gjort, at flere har fået øjnene op for Apple som alternativ til Wintel," siger Anders Elbak.

Han forventer også, at detailhandelen vinder noget af salget tilbage fra før multimedieskatten. Oveni kommer en række forventede produktlanceringer fra Apple.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Apple.

Læs mere i det trykte CRN, som udkommer i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere