Artikel top billede

Gratis 4G i S-tog

Nyt gratis 3G-net tændes i februar og opgraderes til LTE senere i år.

Siden net-leverandøren Butler Networks gik konkurs i juni sidste år har det gratis, reklamefinansierede internet i S-togene mere eller mindre været sat på standby.
Nu er der endelig konkret nyt om det gratis tog-net.

Til juni vil DSB være færdig med at installere et nyt 3G-netværk i alle S-tog, fortæller selskabet.

Båndbredden bliver meget højere end hvad Butlers gamle Wimax kunne tilbyde. Det nye net er fra starten baseret på Super3G (HDSPA) og vil efter planen  blive opgraderet til det hurtige LTE - også kaldet 4G - så snart teleselskaberne er klar, formentlig allerede i år.

Hvert tog udstyres fra starten med et simkort til både 3 og Telia.

Udrulningen af det nye net går i gang i slutningen  af februar. I løbet af marts regner DSB med at halvdelen af alle 135 S-tog har nettet oppe at køre.

Lige som i sidste omgang er det selskabet Commute Media, der står for økonomien i det gratis internet.

Telia og 3

Log-ind proceduren er ændret, så man ikke længere skal logge på nettet manuelt, når man én ganger oprettet som bruger.

Det bliver Telias og 3's netværk, man kan surfe på, fortæller Commute Medias direktør, Alexander Eriksen.

"Når 4G teknologien bliver lidt mere tilgængelig, opgraderer vi. Det kommer helt sikkert til at ske i år," siger han til ComON.

Superbredbåndet bliver dog underlagt en del begrænsninger. Der bliver blandt andet foretaget tarffic shaping, så enkelte brugere ikke kan stjæle hele båndbredden fra de øvrige. 

3G/4G-nettet  serveres for togenes passagerer
 som et normalt Wifi. Man behøver altså ikke en særlig dongle i sin pc for at udnytte det gratis LTE-net i togene.

"Kunderne har efterspurgt øget båndbredde og bedre dækning. Det får de sammen med en simplere løsning til at logge sig på. Og så har vi udnyttet de teknologiske muligheder, så nettet kan blive opgraderet i takt med, at teleselskaberne gør det muligt at gå over til 4G," siger salgsdirektør i S-tog Niklas Marschall.

Bliver der nok båndbrede når en masse mennesker i en fyldt tog skal deles om samme 3G-forbindelse?

"Ja, vi har været ret grundige i kravene til leverandøren. Vi har krævet en løsning, hvor man får en net-oplevelse der er på niveau med hvad man kan få på markedet i dag. Vi har ingen interesse i at begrænse båndbredden -  vores mål projektet er tilfredse kunder," siger Niklas Marschall til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere