Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Gratis 4G i S-tog

Nyt gratis 3G-net tændes i februar og opgraderes til LTE senere i år.

Siden net-leverandøren Butler Networks gik konkurs i juni sidste år har det gratis, reklamefinansierede internet i S-togene mere eller mindre været sat på standby.
Nu er der endelig konkret nyt om det gratis tog-net.

Til juni vil DSB være færdig med at installere et nyt 3G-netværk i alle S-tog, fortæller selskabet.

Båndbredden bliver meget højere end hvad Butlers gamle Wimax kunne tilbyde. Det nye net er fra starten baseret på Super3G (HDSPA) og vil efter planen  blive opgraderet til det hurtige LTE - også kaldet 4G - så snart teleselskaberne er klar, formentlig allerede i år.

Hvert tog udstyres fra starten med et simkort til både 3 og Telia.

Udrulningen af det nye net går i gang i slutningen  af februar. I løbet af marts regner DSB med at halvdelen af alle 135 S-tog har nettet oppe at køre.

Lige som i sidste omgang er det selskabet Commute Media, der står for økonomien i det gratis internet.

Telia og 3

Log-ind proceduren er ændret, så man ikke længere skal logge på nettet manuelt, når man én ganger oprettet som bruger.

Det bliver Telias og 3's netværk, man kan surfe på, fortæller Commute Medias direktør, Alexander Eriksen.

"Når 4G teknologien bliver lidt mere tilgængelig, opgraderer vi. Det kommer helt sikkert til at ske i år," siger han til ComON.

Superbredbåndet bliver dog underlagt en del begrænsninger. Der bliver blandt andet foretaget tarffic shaping, så enkelte brugere ikke kan stjæle hele båndbredden fra de øvrige. 

3G/4G-nettet  serveres for togenes passagerer
 som et normalt Wifi. Man behøver altså ikke en særlig dongle i sin pc for at udnytte det gratis LTE-net i togene.

"Kunderne har efterspurgt øget båndbredde og bedre dækning. Det får de sammen med en simplere løsning til at logge sig på. Og så har vi udnyttet de teknologiske muligheder, så nettet kan blive opgraderet i takt med, at teleselskaberne gør det muligt at gå over til 4G," siger salgsdirektør i S-tog Niklas Marschall.

Bliver der nok båndbrede når en masse mennesker i en fyldt tog skal deles om samme 3G-forbindelse?

"Ja, vi har været ret grundige i kravene til leverandøren. Vi har krævet en løsning, hvor man får en net-oplevelse der er på niveau med hvad man kan få på markedet i dag. Vi har ingen interesse i at begrænse båndbredden -  vores mål projektet er tilfredse kunder," siger Niklas Marschall til ComON.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.