Artikel top billede

Kom hurtigere online med Windows 8

Med Windows 8 bliver det lettere at gå online når du er på farten.

Microsoft lover at det bliver nemmere at koble sig på mobilt bredbånd og trådløse netværk med det kommende Windows 8. Det fremgår af Building Windows 8-bloggen. Fremover behøver man ikke længere installere specielle drivere eller anden software for at koble sig på mobilt bredbånd.

I dag har man typisk et specielt program fra sin teleoperatør for at koble sig på 3G-netværk. Det bliver anderledes med Windows 8, hvor Microsoft har udviklet en hardwarespecifikation og en fælles driver sammen med branchen. Denne driver skulle fungere med stort set alle 3G-modemer og holdes konstant opdateret gennem Windows Update.

Microsoft bruger det såkaldte Mobile Broadband Interface Model (MBIM), der er udviklet af USB Implementers Forum (USB-IF).

Hvis man har et 3G-modem uden binding til én bestemt operatør, kan man også frit vælge udbyder og datapakke direkte i Windows 8, hvorefter de nødvendige indstillinger sendes direkte til modemet.

Det hele administreres gennem kontrolpanelet i Windows 8, hvor man både kan styre forbindelser til trådløse netværk og mobilnettet. Her kan man også aktivere og deaktivere de enkelte radiochips som WLAN, Bluetooth og 3G, eller skifte dem alle over i flight modus. Det minder om de funktioner, der kendes fra smartphones.

I egenskaberne for de enkelte forbindelser kan man også se, hvor meget datatrafik der er sendt over den enkelte forbindelse. Det kan være praktisk, hvis man betaler for en bestemt trafikmængde.

Windows 8 sørger også for at skifte automatisk mellem de forskellige netværk. Som udgangspunkt foretrækkes WLAN frem for mobilnet. Hvis Windows 8 finder et trådløst netværk, afbrydes forbindelsen til mobilnettet og modemet slukkes for at spare strøm. Brugeren kan selv oprette en liste over foretrukne netværk.

Desuden skulle det nye operativsystem være i stand til at oprette en WLAN-forbindelse betydelig hurtigere end forgængeren.

Ifølge Microsoft tager det omkring 11 sekunder at genoprette en trådløs netværksforbindelse, når Windows 7 vågner fra dvale-tilstand, mens Windows 8 kan klare det på blot ét sekund. Typisk er Windows 8 online allerede inden skærmen er tændt.

Windows Update skelner nu mellem de forskellige forbindelsestyper og henter kun opdateringer, hvis man bruger en forbindelse uden trafikbegrænsning. Det gælder dog ikke for kritiske sikkerhedsopdateringer. Her kan brugeren dog også selv ændre indstillingerne til enhver tid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere