Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Hver anden danske virksomhed tillader private gadgets på arbejdet

De private enheder på virksomhedernes netværk udgør en sikkerhedsrisiko, men de ansattes ønske om større fleksibilitet tvinger arbejdsgiverne til at acceptere de private gadgets.

Der har været meget fokus på begrebet "consumerization" - tendensen til, at folk bruger deres private smartphones, tablets og laptops i arbejdssammenhæng. På den ene side kan de private enheder på virksomhedens netværk udgøre en sikkerhedsrisiko, men samtidig stiller medarbejderne krav om større fleksibilitet og valgfrihed, der tvinger virksomhederne til i stigende grad at acceptere de private gadgets og arbejdsredskaber.

En ny undersøgelse fra Trend Micro med 2.200 vesteuropæiske virksomheder kigger på, hvordan private gadgets håndteres på arbejdspladsen og hvordan medarbejderne selv vurderer risikoen ved at benytte eget udstyr.

Blandt de danske virksomheder i undersøgelsen er det 47 procent, som tillader at de ansatte bruger deres egne digitale enheder som laptops, smartphones og tablets til arbejdsrelaterede opgaver. De fleste tillader de ansatte at koble sig på firmanetværket med personlige enheder.

Den viser blandt andet, at 76 pct. af de danske ansatte selv ville tillade mobile applikationer, der har adgang til virksomhedens regneark, mens langt færre ville tillade adgang til applikationer, der kan virke distraherende. F.eks. vil kun 16 pct. tillade adgang til mobile spil og kun 39 pct. mener, det er i orden at bruge sociale medier på mobilen i arbejdstiden.

Det ser altså ud til, at medarbejderne primært tænker på produktiviteten og ikke på sikkerheden.

"Det er langt mere risikabelt, at medarbejdere render rundt med forretningsdata som eksempelvis regneark på deres enheder, end at de tjekker vennernes statusopdateringer og spiller Wordfeud. Undersøgelsen viser tydeligt, at danske virksomheder ikke er gode nok til at informere medarbejdere om, hvilke risici private enheder udgør," siger Kim Lindberg, landechef for Trend Micro i Danmark.

Når medarbejderne bliver spurgt om årsagerne til at anvende deres personlige enheder på arbejdet nævnes især muligheden for at arbejde hjemmefra (60 pct.), at det er mere belejligt (54 pct.), mulighed for at have arbejde og privatliv på samme enhed (46 pct.) og at det er lettere at bruge (39 pct.) og fleksibelt (34 pct.).

En tredjedel af de adspurgte virksomheder har slet ingen politik for, hvordan de skal håndtere medarbejdernes personlige enheder på arbejdspladsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.