Artikel top billede

Twitter indfører nationale internet-filtre

Hvert land får nu sin egen version af Twitter med lokal censur.

Internet-tjenesten Twitter vil nu indføre landespecifikke indholdsfiltre for at spærre ulovligt indhold. Det fortæller Twitter i sin egen blog. Hvis et land kræver at få slettet en tweet-besked har det indtil nu kun været muligt at fjerne den helt fra Twitter. Nu kan man nøjes med at spærre den i det pågældende land.

Det er endnu et tegn på, at Twitter i stigende grad fokuserer på det internationale marked - indtil nu har Twitter primært haft sit øje på hjemlandet USA.

"Mens vi fortsætter med at vokse internationalt, vil vi komme til lande der har andre ideer om ytringsfrihed. Nogle er så forskellige fra vores holdninger at vi ikke kan eksistere der. Andre er ikke så forskellige, men der kan være historiske og kulturelle grunde til, at bestemte typer af indhold er forbudt, som Tyskland og Frankrigs forbud mod nazi-indhold," skriver Twitter.

Her lover man også, at brugerne i det pågældende land bliver informeret, hvis man forsøger at komme ind på en tweet der er blokeret. Indtil nu har Twitter ikke blokeret indhold nationalt - men man er altså klar til at gøre det.

Twitter har udvidet sit partnerskab med anti-censurtjenesten ChillingEffects.org, hvor man kan læse notificeringer hver gang en besked bliver blokeret.

Ligesom Facebook er Twitter også blevet brugt som redskab af politiske bevægelser i forskellige lande, blandt andet i Egypten og Tunesien. Regimer under pres har forsøgt at blokere helt for Twitter - eller slukke nettet.

Det amerikanske firma signalerer da også, at man ikke uden videre vil bøje sig for censurkrav.

"En af vores kerneværdier som firma er at forsvare og respektere hver brugers stemme. Vi forsøger at sikre at indhold er tilgængeligt online hvis det overhovedet er muligt, og vi vil være transparente overfor brugerne hvis det ikke er muligt. Tweets skal fortsat flyde," slutter firmaet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere