Artikel top billede

Nordkorea: Mobiltelefon-ejere er krigsforbrydere

Landets regering truer med hårde straffe for brug af mobiltelefoner.

I det isolerede land Nordkorea vil man nu slå hårdt ned på enhver brug af mobiltelefoner. Landets regerende arbejderparti har udråbt en 100-dages sørgeperiode for den afdøde statschef Kim Jong-il, som døde den 17. december - angiveligt som følge af overbelastning. Han blev 69 år.

Nu har Kim Jong-un overtaget fra sin far og han signalerer at man fortsat vil holde befolkningen i det fattige kommunistiske land i et jerngreb. Det skriver The Telegraph.

Borgere som forsøger at flygte til Kina eller bruger mobiltelefoner under sørgeperioden vil blive straffet som "krigsforbrydere", lyder advarslen.

Den normale straf for de indbyggere som bliver fanget i et flugtforsøg eller anholdt i Kina og sendt tilbage til Nordkorea er en tur i arbejdslejr. Hvis de bliver fanget flere gange, bliver de henrettet.

Den seneste advarsel kan betyde, at alle der forsøger at flygte eller bliver taget med en mobiltelefon kan forvente at blive henrettet med det samme.

Det kan være et forsøg på forhindre uroligheder i forbindelse med magtskiftet i landet, hvor man frygter at borgerne kan bruge mobiltelefoner til at modtage informationer om situationen i resten af verden.

Mindst 23.000 flygtninge fra Nordkorea lever syd for grænsen og et ukendt antal er flygtet mod nord til Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.