Artikel top billede

Brugernes data på Megaupload slettes på torsdag

FBI har måske en kun tvivlsom sag mod fildelingssitet. Alligevel risikerer brugerne at miste alle uploadede data.

Siden Kim Dotcom (aka Schmitz) og hele ledelsen af Megaupload blev anholdt på foranledning af FBI, har brugernes adgang til fildelingssitet været spærret. Nu viser nye oplysninger, at brugerne ikke blot er forhindret adgang til filerne på Megaupload - de risikierer også at miste samtlige data - uanset om deres filer måtte krænke nogens copyright eller ej.

Allerede på torsdag kan brugernes data blive slettet, fremgår det af en korrespondance fra den amerikanske anklagemyndighed, som blev registreret under sagen, skriver flere internationale nyhedsmedier, blandt andre NPR.

I et brev offentliggjort fredag skriver anklagemyndigheden, at datacentrene Carpathia Hosting og Cogent Communications Group kan indlede sletning af data fra Megaupload fra torsdag den 2. februar.

Megaupload benyttede hostingfirmaerne til at lagre brugernes filer, og finansierede ydelsen ved hjælp af reklamerer og betalte bruger-konti.

Anklagemyndigheden har ikke længere brug for brugerdataerne, og derfor kan de slettes, fremgår det.

SE OGSÅ: Galleri med Megauploads millionær

Megauploads forsvar i den store piratsag vil forsøge at forhindre sletningen. Uden adgang til dataerne kan forsvaret ikke gennemføre et rimeligt forsvar i retssalen, lyder argumentet.

Sagen mod Megaupload er speciel, fordi de amerikanske myndigheder kører den som en kriminalsag. Normalt er sager om krænkelse af ophavsret civile sager, men ved at udvide sigtelserne til svindel og hvidvaskning kunne FBI nemmere kræve Kim Dotcom og hans medarbejdere udleveret fra New Zeeland.

Denne strategi kan dog give voldsomt bagslag, for der er store forskelle på de to sagstyper, skriver The Register. Sitet henviser til en artikel fra The Stanford Law Schools Center for Internet and Society, der forklarer de komplikationer, som det medfører at køre sagen som en kriminalsag, hvor den sigtede er betydeligt bedre beskyttet rent retssikkerhedsmæssigt, end man er i civilsager.

"Der kræves, at man har handlet med forsæt (for at der er tale om) kriminelle overtrædelser. Synspunktet i de fleste amerikanske retssale er, at forsæt indebærer et ønske om at krænke en juridisk person, og ikke blot et ønske om at lave kopier," skriver Stanfords Jennifer Granick i artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere