Artikel top billede

Lukning af Megaupload skaber koks i pirat-land

Lukningen af Megaupload fører til overarbejde og irritation blandt fildelere.

Ved at lukke Megaupload har FBI for en stund sat en dæmper på distributionen af ophavsretsbeskyttede filer. 

Det skriver TorrentFreak, der har talt med flere kilde i fildelings-miljøet.

Megaupload var før lukningen et af verdens mest brugte cyberlockers. Med lukningen har FBI skabt en kædereaktion, hvor virkningen har spredt sig meget længere ud end til blot det ene sted.

At de amerikanske myndigheder åbenbart kan marchere ind og kræve et site lukket på grund af copyright-krænkelser, har skabt stor nervøsitet i fildelings-branchen.

Nogle sites har straks slettet filer eller fjernet links. Det gælder for eksempel Filesonic og Fileserve.

Det har betydet problemer for mange link-sider, der henviser til de berørte filer. Her har sidernes ejermænd fået et hyr med at opdatere en masse døde links.

Pengekassen er også lukket

Mange fildelingstjenster har også lukket deres udbetalinger til de mest aktive uploadere.

Flere tjenester belønner de mest aktive uploadere med penge alt efter, hvor mange, der henter de filer, de har uploadet.

Ved at fjerne de så kaldte "reward programs" mister en del af de fildelere, der er på udkig efter at tjene penge, lysten til arbejdet. I flere tilfælde er deres optjente bonusser fra reward-programmer blevet indefrosset af siderne.

Panikken i miljøet rammer også de store fisk, der leverer nyt indhold til fødekæden. En releasegruppe siger til TorrentFreak, at en frivillig lukning af en af tjenesterne som følge af lukningen af Megaupload har betydet, at gruppen har mistet indtægter og 90 procent af sit indhold.

Men på trods af den synlige urolighed i kølvandet på Megauploads kollaps er der næppe nogen, der tror, at FBI har sat en endelig stopper for ulovlig fildeling på nettet. Som TorrentFreak opstiller det:

"Den bedste måde at teste den påstand på må være at teste, om det er i øjeblikket er svært eller umuligt at finde populært indhold på nettet. Overhovedet ikke."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.