Artikel top billede

Her er de seneste ændringer i Windows 8

Microsoft har lyttet til brugernes kritik og lover nye ændringer i håndteringen af filer under det kommende Windows 8.

I sin Building Windows 8-blog fortæller Microsoft om de seneste ændringer i Windows Explorer (Stifinder) til Windows 8, som bygger på brugernes feedback. Formålet med bloggen er netop at samle forslag til forbedringer i operativsystemet og Microsoft fortæller at der er afleveret mere end 2.200 kommentarer til de tre blog-indlæg, der beskæftiger sig med filstyring under Windows 8. De handler om kopiering af filer mellem mapper, håndtering af duplikater og det nye design i Windows Explorer.

Den første offentlige beta af Windows 8 ventes om kort tid, så det er ved at være sidste udkald hvis der skal foretages større ændringer i operativsystemet. I det nye blogindlæg fortæller Microsoft om de seneste ændringer.

Når man kopierer filer mellem to foldere kan man nu markere, at Windows 8 skal ignorere filer der har samme navn, dato og størrelse - her er der med stor sandsynlighed tale om den samme fil.

Desuden bliver kopiering af filer automatisk sat på pause, når systemet går i dvale, og genoptaget når computeren startes igen. Hvis man kopierer filer over en trådløs forbindelse og senere tilslutter et netværkskabel skulle systemet også selv være i stand til at udnytte den hurtigere forbindelse til den eksisterende filkopiering. Man behøver altså ikke stoppe kopieringen og starte igen.

Hængelåsen forsvinder nu fra ikoner for private filer og mapper og erstattes med en "Sharing status" spalte. Det kan lyde som en lille ting, men ifølge Microsoft betyder det at mapper kan åbnes 120 millisekunder hurtigere.

Der er nye muligheder for at tilføje mapper til startmenuen og brugeren kan selv tilføje sine egne programmer til startskærmen i Windows 8. I filmenuen er der nu en "Open Windows PowerShell" funktion.

En af de mere kontroversielle ændringer er, at Stifinder i Windows 8 bruger det såkaldte Ribbon-bånd, der allerede kendes fra Office. Ribbon er både elsket og hadet.

"Der har været mange reaktioner, og som vi forventede, har der været folk som er meget negative og har givet udtryk for det uden omsvøb. Vores holdning er, at vi er nødt til videreudvikle brugerfladen og acceptere at en del af kunderne ikke bryder sig om det," skriver Microsoft i bloggen.

Alligevel har Microsoft reageret på kritikken og lavet en række ændringer. I den kommende beta af Windows 8 er Ribbon minimeret som standard i Stifinder. Brugeren skal selv "klappe den ud".

Når man holder musepilen over de enkelte knapper i båndet kan man nu se informationer om de hotkey-kombinationer, som kan bruges til at aktivere funktionerne.

Samtidig har Microsoft nu sørget for, at Stifinder-indstillingerne automatisk bliver synkroniseret med dine andre Windows 8-computere, hvis du har aktiveret denne funktion. Her kan man altså være sikker på, at genveje og andre indstillinger bliver bevaret på tværs af computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.