Artikel top billede

Samsung bliver også kritiseret for dårlige arbejdsforhold

Nu er koreanske Samsung også kommet i søgelyset for en serie af dødsfald blandt sine arbejdere.

Efter den seneste tids kritik af umenneskelige forhold hos kinesiske Apple-leverandører som Foxconn er det nu den sydkoreanske Samsung-koncern, der er kommet på anklagebænken. Samsung er både en konkurrent og leverandør til Apple. Koncernen anklages for at være skyld i flere dødsfald blandt sine ansatte. Der er angiveligt brugt forbudte, giftige substanser i Samsungs fabrikker - uden at de ansatte er blevet informeret.

Samsung blev sat i gabestokken under Public Eye Awards, der blev uddelt i sidste uge i forbindelse med finanstopmødet i den schweiziske bjergby Davos. Her kårer Greenpeace hvert år verdens værste virksomheder.

Internet-brugerne kunne stemme om deres "favoritter" og flest stemmer (25.041) gik til Vale, som er ved at bygge en gigantisk dæmning i Amazonas. Mindst 40.000 lokale indbyggere skal tvangsflyttes for at skaffe plads til dæmningen. På andenpladsen (24.254) kommer japanske Tepco, som står for driften af det uheldsramte atomkraftværk Fukushima i Japan.

Men tredjepladsen (19.014 stemmer) går til Samsung. Nu har sydkoreanerne hverken fældet en regnskov eller sprængt et atomkraftværk i luften, men Public Eye-arrangørerne hævder at Samsung er skyldt i mindst 50 dødsfald blandt sine unge arbejdere. Trods klare beviser har Samsung afvist ethvert ansvar og forsøgt at diskreditere de afdøde og syge - mindst 140 arbejdere skulle være ramt af kræft.

"Samsung har en 50-årig historie som er kendetegnet af miljøforurening, undertrykkelse af fagforeninger, bestikkelse og skatteunddragelse. Samsungs magt i Sydkorea er så stor, at mange borgere taler om "Samsung-landet"," hedder det i denne udtalelse fra Public Eye.

I en enkelt fabrik er der sluppet giftigt gas ud 46 gange på et år - uden at arbejderne er blevet advaret, hævdes det. Samsung påstod i 2004 at man havde droppet PVC og de udskældte bromerede flammehæmmere fra sine produkter, men det var løgn. Der er fundet spor af benzol på fabrikkerne - selvom Samsung afviser at man anvender det kræftfremkaldende middel.

Ligesom Apple har Samsung kun reageret med en kortfattet kommentar, hvor man understreger at arbejdernes helbred har en høj prioritet.

Sidste sommer blev Samsung dømt til at betale erstatning til to kræftramte arbejdere i Sydkorea, men klagerne fra fire andre arbejdere blev afvist. Samsung kunne senere fremlægge en undersøgelse der frikender selskabet. I august lovede Samsung så at man vil betale til syge arbejdere og familierne til afdøde - i nogle tilfælde op til en halv million kroner per person.

Samsung er hårdere ramt af kritikken end Apple, fordi dødsfaldene er sket blandt selskabets egne medarbejdere. Apple har ikke sine egne fabrikker i Kina - alt bliver produceret hos Foxconn og andre leverandører.
IT-JOB

Söderberg & Partners Danmark Forsikringsmæglervirksomhed A/S

IT-projektleder til vores hovedkontor i København K

Wunderman A/S

Cloud Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere