Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Android-tabletter udfordrer iPad

Tablet-pc'er med Android er ved at gøre et indhug i Apples markante andel af det samlede tablet-marked. Se de aktuelle salgstal her.

En ny rapport fra analysefirmaet Strategy Analytics viser, at der blev leveret 10,5 millioner Android-baserede tablets i fjerde kvartal 2011, hvilket udgør 39,1 procent af samtlige leverede tablets i perioden.

Apples iPad er dog stadig kongen i tablet-markedet: Apple leverede 15,4 millioner iPads i fjerde kvartal, hvilket udgør 57,6 procent af samtlige leverede tablets i perioden.

De nye tal afspejler dog en væsentlig vækst for Android-tablets i det forløbne år, da Android-baserede tablets kun udgjorde 29 procent af samtlige leverede tablets i fjerde kvartal 2010, hvor iPads udgjorde en andel på hele 68,2 procent af det samlede marked.

Neil Mawston, der er administrerende direktør for Strategy Analytics, påpeger, at væksten for Android-tablets har været meget lig væksten for Android-baserede smartphones.

"Dusinvis af Android-modeller fordelt på mange lande og mange forskellige varemærker såsom Amazon, Samsung og Asus har drevet væksten," forklarer han.

"Android er indtil videre tydeligvis relativt populær hos tablet-producenterne på trods af bekymringen om fragmentering af styresystemet, brugergrænsefladen og økosystemet i forbindelse med salg af applikationerne."

Nyt Android-OS skal styrke salget

Google har forsøgt at imødegå bekymringen om fragmentering med udgivelsen af Android 4.0 Ice Cream Sandwich, der er den første version af platformen, der er designet til at køre på både tablets og smartphones.

Den nye version af styresystemet har adskillige nye funktioner heriblandt en skærmlås, der kan gøre brug af ansigtsgenkendelse; Android Beam gør det muligt for brugerne at dele kontaktinformation, ruteangivelser, websider og andet ved hjælp af near field communication (NFC); integration med det sociale netværk Google+ lader brugerne gruppevideochatte med deres forskellige netværk af venner.

Selvom Apples iPad fuldstændigt har domineret tablet-markedet de sidste to år, så er en ny omgang af billige tablets begyndt at komme på markedet i den sidste måneds tid, ført an af Amazons populære Kindle Fire, der kører Android.

Amazon hævder, at Kindle Fire har været "det mest succesfulde produkt, vi nogensinde har lanceret," og Barclays analytiker Anthony DiClemente estimerer, at Amazon solgte 5,5 millioner enheder af Kindle Fire alene i det første kvartal efter lanceringen.

Disse tal blegner dog sammenlignet med iPad, som Apple ifølge DiClementes estimat solgte i 13 millioner eksemplarer i fjerde kvartal 2011.

Denne artikel stamer fra Computerworld News Service. Oversættelse:Thomas Bøndergaard.


Læs også:
Så god er Asus Transformer Prime

Sværm af tablet-nyheder fremtvinger stort prisdyk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere