Artikel top billede

Anonymous rammer danske politikere med ACTA-hævn

Organiserede og mindre organiserede net-angreb er haglet ned over enhver, der har den mindste berøring med ACTA. Amatør-agtigt eller genialt?

Den mulige vedtagelse af ACTA har mobiliseret en hær af bekymrede borgere, der forsøger at gøre omverdenen opmærksom på deres forbehold og frygt.

Mest omtalt har været koordinerede angreb mod danske partier. Tre danske partiers hjemmesider blev druknet i besøg tidligere på ugen. Blandt andet hos SF og Venstre. Dansk Folkeparti blev decideret hacket og gerningsmændene efterlod en besked med tydelig afsender:

"Vi er Anonymous. Det er kommet til vores kendskab, at Morten Messerschmidt har udtryk bekymring om ACTA. Dog har han ikke taget afstand fra dette uhyrlige indgreb i vores frihed!"

Partiets EU-parlamentariker Morten Messerschmidt figurerer nu ellers på listen over ACTA-modstandere hos Bitbureauet.dk. DFs danske pressechef mener, at hackerne alligevel har udpeget partiet af en bestemt årsag.

"Jeg tror, de der tosser, der hacker andre folks ting, har en fornemmelse for, at når de gør det ved Dansk Folkeparti, så er de mere sikre på at få omtale, end hvis de gør det ved andre," gætter Søren Søndergaard til Jyllands-Posten.

Han henviser til episoden for et år siden, hvor hackere i den grad fik opmærksomhed for at pille ved indholdet på folkepartiets hjemmeside og uploade en video med tre ældre, nøgne mænd.

Hus forbi

Socialdemokraten Trine Bramsens er partiets it-ordfører i Danmark, men har ikke direkte mulighed for at påvirke ACTAs endelige godkendelse. Alligevel blev hendes personlige hjemmeside bombarderet og umulig at besøge i går.

Ifølge Ekstra Bladet har der ligget opfordringer i både Holland, Frankrig og England til at banke den danske politikers hjemmeside i bund, hvilket den til sidst blev i går.

LÆS OGSÅ: Danske politikere kimet ned af aktivister

På sin Facebookside skriver Trine Bramsen:

"Sådan kan man selvfølgelig også vise sin modstand mod politiskelovforslag - ikke just den mest demokratiske form".

På trods af en væltet hjemmeside har hun ikke skiftet synspunkt til ACTA. Hun mener stadig, at ACTA overordnet er skabt for at beskytte danske produkter og danske jobs. Aftalen vil ikke forhindre almindelige borgere i at være på internettet, mener hun.

Lad os angribe politiet

Kort efter, at ACTA blev underskrevet i sidste uge, gik der gang i planlægningen af angreb og finjusteringen af de net-kanoner (LOIC), der formidler for angrebene.

Det kan man se i dette screendumb fra en tråd på nettet, hvor der er gang i koordineringen et angreb.

Her bliver mål Borger.dk, Politi.dk, statsministeriets og Folketingets hjemmesider udpeget som legitime mål for DDOS-angreb. Det samme gør hjemmesiden for de danske virus- og sikkerhedseksperter i CSIS, selv om de ikke har meget med vedtagelsen af ACTA at gøre.

Derfor bliver handels- og investerings-minister Pia Olsen Dyhr til sidst også udpeget som et mere oplagt mål. Blandt andet fordi hun i en artikel hos Information kalder ACTA for "en sejr for Danmark".

Som et Anonymous-medlem skriver: "Hvis angreb skal føre til opmærksomhed i pressen skal det ske som reaktioner på udmeldinger eller angreb. Medierne elsker at beskrive en konflikt mellem to parter. Den ene part er her en række politikere og lobbyister. Den anden er 'mystiske' kræfter fra internettet samt græsrødder i danmark."

Fra en anden aktuel tråd kan man læse, at Anonymous-medlemmer er uenige om, hvilke og hvor hårde midler, der skal tages i brug for at undgå at protesten bliver opfattet som drengestreger.

A: Lad os helle gøre det lovlydig og få folks støtte
B: lovlydigt? hahahaahahaaha, de bryder en hver form for menneskelig etik og moral... og du vil følge deres lov!?

Uanset om man betragter Anonymous og deres følgesvende som heltemodige frihedskæmpere eller som uopdragne unger uden pli, må man sige, at de er lykkedes i deres mission: At blive hørt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.