Artikel top billede

Send printeren på pension med de her iPad-apps

Du behøver ikke længere udskrive store pdf-filer. De her apps lader dig understrege, overstrege og tage noter direkte på din tablet.

Foretrækker du også at sidde med en kuglepen i hånden, når du skal gennemgå lange dokumenter og pdf-filer? 

Så kan du overveje at spare på printerpapiret og i stedet gennemgå alle siderne på din tablet.

Selv med de ofte genstridige pdf-filer er det muligt at understrege, overstrege og skrive noter i margenen på dokumenterne.

Det kræver blot, at du har de rette apps. 

Derfor skal du bruge en tablet

Med en tablet skærer du ikke bare ned på papirforbruget. Du kan også kombinere computerens fordele med bekvemmeligheden ved at sidde med de fysiske sider i hånden. 

For det første er det let at dele dine notater digitalt, dernæst slipper du for den anstrengte arbejdsstilling foran skærmen og kan i stedet gennemgå dokumentet på samme afslappede måde, som du vil gøre, hvis du sad med papir og kuglepen. 

Apples ebogs-app iBooks kan eksempelvis bruges til at skrive notater i e-bøger. I iBooks kan du blandt andet lave overstregninger i forskellige farver og indsætte noter i form af små digitale post-it notes, hvilket især er en fremragende funktion, hvis du læser mange fagbøger og lærebøger

Kræver iBooks 2

Det kræver dog, at du har opdateret iBooks til den seneste version, iBooks 2. Har du endnu ikke den nyeste version af iBooks, burde der være en opdatering klar til dig, når du vælger at opdatere alle dine apps.

Men desværre kan iBooks kun lave det trick i e-bøger. Ganske vist kan iBooks godt læse pdf-filer, men programmet kan desværre ikke lave noter eller overstregninger i pdf-filerne. 

Derfor skal du hente en anden app ud over iBooks, hvis du har brug for at lave notater i pdf-filer.

iAnnnotate

En af mest populære apps til at lave notater i pdf-filer med hedder iAnnotate, og den koster 59 kroner i Apples App Store. 

Sammenligner du den med Apples iBooks, virker iAnnotate en anelse mere forvirrende, og det kan godt tage lidt tid, før du har lært at finde rundt i app'en. 

Det skyldes blandt andet, at app'en er udstyret med en lang række ret avancerede funktioner. 

Du kan blandt andet indsætte kommentarer i form af lydfiler og billeder, men du får selvfølgelig også mere anvendelige funktioner, som eksempelvis muligheden for at lave understregninger, gennemstregninger og frihåndstegning på dokumentet.

Og naturligvis kan du skrive notater. Enten som et notat direkte på siden eller som en digital post-it-note, som du kan klistre på papiret. Den sidste mulighed gør det muligt at skrive lidt længere kommentarer. 

Virker med Dropbox

IAnnotate har Dropbox-integration, så du kan hente og gemme filer via Dropbox, men du kan naturligvis også sende og modtage filerne via mail. Og når du deler en fil via mail, kan du vælge at gøre det på flere forskellige måder.

Du kan blandt andet sende filen med alle notater inkluderet, eller du kan sende filen sammen med et separat dokument, hvori alle notatererne står. 

Der er dog også enkelte detaljer, der virker irriterende med iAnnotate.

Overordnet set er iAnnotate dog en glimrende app, omend prisen er en smule pebret. Grundlæggende har de fleste af os nok tre væsentlige krav til en app af denne type: For det første skal den kunne lave overstregninger, for det andet skal du kunne lave notater og for det tredje skal det være muligt at dele filen bagefter. 

Alle tre krav lever iAnnote op til. Dog er der nogle få detaljer, der kan udgøre små irritationsmomenter. Eksempelvis skal hver handling godkendes ved, at du trykker "Done", men det ville lette mange arbejdsgange, hvis du i stedet for at godkende handlingen blot kan fortryde, hvis du kommer til at lave en fejl.

Remarks

Synes du, at 59 kroner er lige i overkanten for en notatapp, er app'en Remarks et fornuftigt alternativ til iAnnotate. 

Remarks koster 30 kroner i App Store, og ud over at lave noteringer i pdf-filer kan den også bruges til at tage helt almindelige notater på et blankt stykke papir. 

Svært at lave lange notater

Den har dog ikke så mange avancerede funktioner som iAnnnotate. Eksempelvis er det knap så let at lave lange notater til teksten, fordi Remarks ikke kan klistre notaterne på som digitale post-it-notes. 

I stedet bliver du nødt til at skrive notater i margenen og andre steder på siden, hvor der er plads. Du får dog heller ikke så mange avancerede funktioner som med iAnnotates, hvor du blandt andet kan indsætte billeder eller lydklip.

Men ærligt talt - hvor mange af os har rent faktisk brug for denne type funktioner? 

Har de funktioner, du skal bruge

Men ud over muligheden for at skrive notater kan du naturligvis overstrege, understrege og indramme passager i teksten med cirker og firkanter.

Med andre ord har Remarks langt de fleste af de funktioner, som du skal bruge, når du skal lave noter på en pdf-fil. 

Desværre  er der ingen Dropbox-integration. Og derfor ser det desværre ikke ud til, at du kan åbne en pdf-fil direkte fra app'en.

I stedet skal du åbne den fra din iPads mailprogram. 

Får du eksempelvis tilsendt en pdf via mail, skal du vælge at trykke på den tilsendte fil i et par sekunder. Herefter skal du vælge "åbn i" og bagefter vælge "Remarks", som den app, du vil åbne filen med. 

Læs også:

Sæt din underskrift uden en kuglepen - brug din iPad  


Her har du Apples sexede printere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.