Artikel top billede

Nu kommer super-sikker Android

Google har samarbejdet med de amerikanske myndigheder om at udvikle en sikker version af Android, der også skal bruges af militæret.

I USA har militæret i de sidste to år testet smartphones og tavlecomputere. Her er kravene til sikkerheden langt større end for normale brugere, og militæret udvikler derfor en modificeret version af Android. Det skriver CNN.  

Det nye Android med høj sikkerhed skal både bruges af militæret og myndigheder til at håndtere fortrolig kommunikation.

Myndighederne er også interesseret i at bruge iPhone og iPad, men Apple har afvist at give adgang til iOS-operativsystemets kildetekst. Her er det nemmere med Android, hvor kildeteksten allerede er tilgængelig.

"Android (Google) var mere samarbejdsvillig når det gælder om at understøtte nogle af de funktioner som vi ønsker i operativsystemet, mens Apple modsatte sig. De ændrer deres strategi nu," siger Angelos Stavrou fra George Mason University, der har deltaget i projektet.

Hverken Apple eller Google har ønsket at kommentere historien. Men Stavrou fortæller at man kan være klar med en opdatering til den sikre version af Android to uger efter, at Google kommer med en ny version af det "normale" Android.

Der er angiveligt tale om en række modifikationer i operativsystemets kernel, hvor brugerne kan vælge hvilke data Android og applikationerne skal sende over nettet. Der er også en række begrænsninger på, hvilke applikationer man kan køre.

"Når du downloader en applikation til din telefon, kan du ikke rigtig vide hvad den gør. Vi tester applikationen i laboratoriet før den kommer ud til brugeren," siger Stavrou.

Selv harmløse applikationer kan skabe problemer. En vejr-applikation sender måske telefonens GPS-koordinater for at kunne levere en lokal vejrudsigt, eller et spil sender telefonens unikke ID sammen med high-scoren.

I det super-sikre Android skal brugeren godkende eller afvise hver enkelt datatransmission ud på nettet.

"Folk vil spille 'Angry Birds' og det skal selvfølgelig også være muligt. Men hvis en ur-applikation henter din GPS og sender noget over nettet, så vil vi blokere det," siger Stavrou.

Hos efterretningstjenesten NSA arbejder man på en alternativ version kaldet Security Enhanced Android, hvor sikkerheden skulle være endnu strammere. Men den bliver sandsynligvis begrænset til et mindre antal udviklere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere