Artikel top billede

Ny søgemaskine vil udfordre Google

Den italienske professor som leverede inspiration til Google starter nu selv sin egen søgemaskine.

"Er Volunia det italienske svar på Google - eller bare varm luft," spørger GigaOm, der kan fortælle historien om den italienske professor Massimo Marchiori. For femten år siden skabte han Hyper Search, som angiveligt inspirerede Larry Page og Sergey Brin til at starte Google.

Resten er historie. Page og Brin blev milliardærer, men Marchiori sagde nej til et tilbud om at arbejde for dem og vendte tilbage til Italien for at udvikle sine egne projekter.

Nu er Marchiori så klar med et nyt projekt, der allerede bliver beskrevet som det "italienske Google". Han kalder sin nye søgemaskine Volunia for den "tredje søgegeneration".

Det nye projekt blev præsenteret for verdenspressen under et timelangt pressemøde i denne uge - men det gik ikke helt glat. Pressemødet blev holdt på italiensk, det var plaget af tekniske problemer og Marchiori kunne ikke fortælle ret meget om, hvorfor søgemaskinen skulle være bedre end Google.

"Internettet er et levende sted. Der er informationer, men også mennesker. Den sociale dimension er allerede til stede, men den skal hives frem," sagde professoren, der tidligere har undervist på MIT i Boston.

Søgemaskinen er indtil videre kun tilgængelig i en lukket betatest, men man kan tilmelde sig på volunia.com og måske blive udvalgt til at teste den. Her er der også en video, hvor professoren fortæller om sit projekt.

Marchiori ser sin søgemaskine som en slags GPS til nettet - den bruger en blanding af algoritmer og brugernes bedømmelse til at sortere søgeresultaterne. Der er også en bjælke i siden, hvor brugerne kan chatte med hinanden og med webstedets ejer. Det minder om Google-projektet SideWiki, som senere blev lagt i graven.

Volunia er altså en søgemaskine, hvor brugerne kan chatte med hinanden mens de surfer rundt på nettet. Det lyder ikke så specielt. GigaOm sætter da også spørgsmålstegn ved, om projektet kan leve op til den store hype. Der er globale ambitioner - Volunia bliver lanceret på 12 sprog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere